Diyabetli Hasta ve hasta yakınlarının problemlerine çözüm getirmeyi hedefleyen birçok branşta uzman hekimin katıdığı Diyabet Okulu ile ilgili Diyabet Okulu Koordinatörü Dahiliye ve Nefroloji Uzmanı Dr. Müjdat Batur Canöz,“Diyabetin iyi kontrol edilebilmesi için bu sinsi düşmanın çok iyi bilinmesi gerekiyor. Bunun da yolu eğitimden geçiyor. Ne ile savaştığımızı bilmezsek, ne yapmamız gerektiği konusunda yeterli verilere sahip değilsek bu savaşı baştan kaybederiz. Diyabet Okulu ile amaçlanan aslında diyabeti daha iyi tanıtarak gereken önlemleri almamızı sağlamaktır. Sadece ilaçlar ve kulaktan dolma diyet yöntemlerinin artık yetersiz olduğu ve bu konuda bir şeyler yapmak gerektiğini düşündüğümüzden, Yalova Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ile bu eğitim programını hazırladık. İyi bir eğitim ile diyabete bağlı gelişmesi muhtemel problemler engellenebilir ya da en azından ötelenebilir. Bu okul sayesinde konunun uzmanları ile birebir bir eğitim imkanı sunuyoruz ve hastalarımızdan gelecek öneri ve eleştirilerle daha verimli hale geleceğiniz düşündüğümüz okulun devam edeceğini de ümit ediyoruz.”dedi.

Geçen aylarda ilk mezunlarını veren, diyabetli hasta ve hasta yakınlarında farkındalık yaratacak Diyabet Okulunun birinci dersinde Diyabetin Tanıtımı- Belirtileri – Diyabet Tipleri ile ilgili konuda Dahiliye ve Nefroloji Uzmanı Dr. Müjdat Batur Canöz, Öğün Planlaması ve Beslenme Düzeni ile ilgili Diyetisyen Aynur Sağol eğitim verirken, İkinci derste Diyabet Tedavisini Dahiliye Uzmanı Dr. Mustafa Vural, Diyabetli Hastalarda Egzersiz ve Diyabetik Ayak Bakımı konusunda Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ülkü Sarpkaya eğitim verdi. 24 Mayıs Perşembe günü gerçekleştirilen diyabet okulunun üçüncü dersinde ise Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Korhan Kanber Diyabetik Hastalarda Göz Sağlığı Rutin Taramaları konusunda eğitim verdi.

Diyabet Okulunun 31 Mayıs 2012 Perşembe günü gerçekleştirilecek dördüncü dersinde Nöroloji Uzmanı Dr. Mustafa Yılmaz, Diyabetik Nöropati, Dr. Müjdat Batur Canöz ise Diyabet ve Böbreklerimiz konularında eğitim verecek.

Diyabet Okulu ile ilgili bilgi için Özel Yalova Hastanesi Halkla İlişkiler Birimi ya da Yalova Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ile iletişime geçilebilinir.

Editör: TE Bilişim