Fransa, İspanya, Portekiz, İtalya, Macaristan ve Cezayir olmak üzere 6 ülkenin ulusal pavilyonlarıyla yerini aldığı 2011 yılı SISTEP MIDEST Fuarı’na 12 farklı ülkeden 4.000 ziyaretçi katılmış, 136 firmanın katıldığı ikili iş görüşmeleri etkinliğinde 820 iş görüşmesi gerçekleştirilmişti.

Bu yılki Fuarda yer alacak sektörler: Endüstriyel Alt Yüklenicilik, Metal Süreçleri, Plastik, Kauçuk ve Kompozit Materyal Süreçleri, Elektrik & Elektronik, Mikroteknik, Yüzey İşlemleri ve Son İşlemler, Endüstriyel Bağlantı Elemanları, Kalıp, Model ve Prototip, Danışmanlık ve Dizayn.

Fas Sanayisi Afrika’da Beşinci Sırada

Fas Afrika'nın en büyük beşinci ekonomisine sahip. Avrupa kıtası ile Fas'ın yakınlığı, Avrupalı şirketlerin yer değiştirmelerinde Fas'a yönelimlerine yol açmıştır.

Bölgede ağır sanayi tesisleri yer almakta. Bunların başında motorlu araçlar ve araba lastiği üreten fabrikalar gelir. Diğer sanayi kuruluşları petrol arıtma tesisleri, kimyasal maddeler, dericilik, tekstil, konfeksiyon, mobilya, kağıt, kauçuk, plastik, inşaat malzemeleri üretimi, metal isleri, elektrikli araç üretimi ve gıda maddeleri üretimi üzerinedir.

Fuarın Firmalara Katkıları

SISTEP MIDEST 2012 fuarına katılacak firmalar Taşeronluk faaliyetlerini Kuzey Afrika’ya taşıyabilecek, Fuar süresince katılımcı ve ziyaretçiler ile kilit kontaklar kurabilecek, Firmalar teknolojilerini ve know how deneyimlerini sunma fırsatı yakalayacak,  Güvenilir ve uzun vadeli ortaklıklarla karlılığını ve verimliliğini arttıracaklardır.

MARKA da Fuarda yer alacak.

Fuarda bölgemizin temsil edilmesi amacıyla Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) standı da açılacak olup bölgemizin yatırım ve iş imkanları anlatılacak ayrıca katılan KOBİ’lerimize de rehberlik edilecektir.

SISTEP MIDEST 2012 fuarına Katılmak isteyen firmalar gerekli şartlar sağlandıkları taktirde %50 KOSGEB desteği alabilecekler. Fuara katılmak isteyen KOBİ’lerimiz Kocaeli Sanayi Odası binası içerisinde yer alan Doğu Marmara ABİGEM AŞ.’ye veya 5 ilde bulunan MARKA Yatırım Destek Ofislerine başvurabilirler.

 

Editör: TE Bilişim