Yalova Belediyesi tarafından birkaç kez ihaleye çıkılan ve son ihalede Endpoint’in de işletmeciliğini yapan Ömer Nergiz tarafından kiralanan arazide, yapılacak sosyal tesislerin bir buçuk ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak yaz sezonuna yetiştirilmesi hedefleniyor.

Yalova Belediyesi’nden 7 yıllığına 813 metrekarelik araziyi kiralayan Ömer Nergiz, yapılması planlanan sosyal tesislerle ilgili “Yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirilecek tesisler, 160 metrekare kapalı alanda ahşap tek katlı sosyal amaçlı kullanılacak. Arazi üzerinde yapılacak sosyal tesislerin maliyeti ihale şartnamesine göre 650 bin Lirayı buluyor” dedi.

Yalova Belediyesi Encümen Salonu’nda yapılan ihaleye, iki ayrı teklif verilmiş ve  işletmeci Ömer Nergiz’in kazandığı ihale sonrasında 813 metrekarelik eski donanma arazisi, yıllık 124 bin Lira bedelle yedi yıllığına kiralanmıştı. Yalova’nın popüler mekanlarından Endpoint’in yanı sıra Çiftlikköy’deki Aydınkent Sitesi Restoranı’nı da işleten işletmeci Ömer Nergiz, yaz sezonuna tesislerin hizmete açılacağını belirterek, “Satın alma şartnamesinde belirtildiği gibi ihalesi gerçekleştirilen 813 metrekarelik eski donanma arazisinde, kafeterya, çay bahçesi, nikah salonu gibi sosyal amaçlı tesis şeklinde değerlendirilecek” dedi.

Editör: TE Bilişim