Bu yıl Yalova'nın ev sahipliğinde gerçekleşen 4. Dünya Ebru Günü kutlamaları kapsamında Guinness rekoru kırıldı. Dünya Ebru Günü için Yalova'da bulunan sanatçılar Dünyanın ebru sanatı ile yapılan 11 metrelik Dünya'nın en büyük Türk Bayrağını yaparak hem Dünya rekoru kırdı hem de birlik mesajı verdi. 
4. Dünya Ebru Günü kutlamaları Yalova'da gerçekleştirildi. Bu kapsamda ülkemizden ve dünyanın farklı noktalarından etkinliklere davet edilen sanatçıların hazırladığı ebru tablolarından oluşan sergi Yalova Kent Müzesi'nde açıldı. Yalova Vali Yardımcısı Ahmet Kalyoncu, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Jülide Güner, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan ve Dünya Ebru Günü Organizasyon Komitesi Başkanı Suna Koçal serginin kurdelesini birlikte kestiler. Ardından sergiyi gezen davetliler buradaki etkinlik sonrasında Halk Eğitim Merkezi Salonunda düzenlenen seminere geçtiler. Burada Ebru sanatı hakkında bilgiler veren ebru sanatçıları Hikmet Barutçugil, Beşir Ayvazoğlu ve Fuat Başar semineri izlemeye gelenlerin sorularını da yanıtladılar. 
Seminerin ardından ise bir Guinness Rekoru denemesi gerçekleştirildi. Dünya Ebru Günü kutlamaları dolayısıyla Yalova'ya gelen onlarca sanatçı hep birlikte tekne başına geçerek Ebru sanatı ile yapılan 11 metre boyundaki Dünya'nın en büyük Türk Bayrağına can verdiler. Boyaların öd üzerine serpilmesi sonrasında suya bırakılan kağıt üzerinde belirmeye başlayan Türk Bayrağı izleyenlerinde alkışlarıyla karşılandı. Türk Bayrağının tekneden alınması sonrasında salona katılanlar ve sanatçılar hep birlikte İstiklal Marşını okudular. Ebru ile yapılan ve Dünya'da bu ebatta bir başka örneği olmayan Türk Bayrağı kayıtlara geçerken önümüzdeki günlerde Guinness'e rekorun tescili için başvuru yapılacak. 
Rekor sonrasında bilgiler veren organizasyon komitesi başkanı Suna Koçal, "Amacımız bir Dünya Rekoru kırmaktan önce bir gönül birlikteliğini sağlamaktı. Zira zor günlerden geçerken sevgi ve barışı vurgulamaya çalıştık. Bu etkinliğe katılan Türkiye'nin farklı illerinden ve 10 ayrı ülkeden 250 ebru sanatçısı var. İlk defa Dünya'da su yüzeyinde yapılmış en büyük Türk Bayrağını yaptık. Umarız ülkemiz yeniden barış dolu günleri görür. Türkiye'ye armağanımız olsun" dedi. 
Organizasyon komitesi yönetim kurulu üyesi Atilla Can ise, "Dünya Ebru Gününün 4.sünü bugün kutluyoruz. Bu yılki temamız barıştı. Barışa en çok yakışacak olan da bayrağımızdı. Bu özel günlerde birlik, beraberlik en çok ihtiyaç duyduğumuz vasıflardan biri. Şu an Dünyanın su üzerinde yapılmış en büyük Türk Bayrağını yaptık. Amaç rekor kırmak değil, gönül kırmamaktı" diye konuştu. 
Yalova'da kutlanan Dünya Ebru Günü yarın 250 sanatçının katılacağı müze turu sonrasında sona erecek. 
Editör: TE Bilişim