Açıklamada, “KESK, demokrasiye, özgürlüğe, eşitliğe, barışa ve adalete sevdalı olanların örgütüdür. Türkiye’nin her yerinde ‘Özgür Bırak’ talebiyle tutuklu KESK’lilerin serbest bırakılması için emek ve demokrasi mücadelesinde yan yana olmaktan gurur duyduğumuz dostlarımızla birlikte alanlardayız” denildi.


Açıklamada, “Yıllardır kararlı biçimde emek ve demokrasi mücadelesi veren KESK’i hedef alan kuşatma operasyonun son halkasının üzerinden tam iki ay geçti.Bugün Türkiye’nin her yerinde “Özgür Bırak” talebiyle görmeyen gözlere, duymayan kulaklara, yazmayan kalemlere inat, tutuklu KESK’lilerin serbest bırakılması talebimizi bir kez daha haykırmak için emek ve demokrasi mücadelesinde her zaman yan yana omuz omuza olmaktan gurur duyduğumuz dostlarımızla birlikte alanlardayız.

KESK; demokrasiye, özgürlüğe, eşitliğe, barışa ve adalete sevdalı olanların örgütüdür. Bu sevdayı yüreğinde taşıyanların mücadelesini hapsedebilecek hiçbir zindan yoktur yeryüzünde. Hangi zindana atılırsa atılsın, hangi kör kuyularda merdivensiz bırakılırsa bırakılsın, bu sevdayı kınlarında taşıyanların kavgası yılmadan, yorulmadan yoluna devam edecektir. İşte bu sevdayı paylaşmaktan onur duyduğumuz 68 mücadele arkadaşımız yasal sendikal faaliyetlerimizi zoraki “yasa dışı” göstermeye gayret eden zihniyetin hapishanelerinde tutuklu. Sözde yargı reformları ile katliam sanıklarını dışarı salanlar 68 KESK yöneticisi ve üyesini demir kapılar ardında tutmaya devam ediyor.

Çünkü sendikal mücadelenin demokrasi ve özgürlük mücadelesinin bir parçası olduğunu bilen kamu emekçilerinin mücadele örgütü KESK; “Faşizme karşı demokrasi, Emperyalizme karşı bağımsızlık, Savaşa karşı barış, Baskılara karşı özgürlük, Irkçılığa ve şovenizme karşı emeğin birliği ve halkların kardeşliği” diyor” denildi.

 

“Sendikal hak ve özgürlük mücadelesi ne zamandır suç?”

 

Açıklamada, “Üzerimizde yarattıkları baskılarla, kuşatma operasyonları KESK’i sindireceklerini sananlara buradan bir kez daha sesleniyoruz: Sendikal hak ve özgürlükler mücadelesi vermek ne zamandan beri suç oldu? KESK’in ve bağlı sendikalarının aldığı kararla doğrultusunda gerçekleştirilen eylem ve etkinliklere, grevlere katılmayı “yasa dışı” gösterdiğiniz iddia Namelerinize kimin inanmasını bekliyorsunuz? Tutukladığınız arkadaşlarımızı hiçbir yasa dışı faaliyetle alakası olmadığını sizlerde en az bizim kadar iyi biliyorsunuz. Sendikal haklar kapsamında yaptığımız faaliyetleri sorgulamakla asıl suçu siz işliyorsunuz.Evlerimizi, işyerlerimizi, sendikalarımızı, konfederasyonumuzu didik didik aradığınız baskınlarla asıl suçu siz işliyorsunuz.Utanç verici sorgulamalarınızla, İddia Namelerinizle arkadaşlarımızın özgürlüğünü elinden almakla asıl suçu siz işliyorsunuz.


Eğer hukuka, adalete, insan haklarına zerre kadar saygınız kaldıysa arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın.Konfederasyonumuz ve sendikalarımız üzerindeki baskı ve yıldırma politikalarına son verin. Bilin ki bizler, haklı mücadelemizi baskı altına almaya çalışan, her türlü hukuk dışı ve fiili uygulamalar karşısında geçmişte olduğu gibi bugün de sessiz kalmayacağız. Birbirimize daha fazla kenetlenerek bu oyunu bozacak, zulmün ve zorbalığın efendileri önünde asla boyun eğmeyeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

Editör: TE Bilişim