Çiftlikköy Sultaniye Ortaokulunun temel atma törenine katılan Yalova Valisi Tuğba Yılmaz Yalova’nın eğitim açısından çok iyi bir noktaya geldiğini dile getirdi.
Çiftlikköy Sultaniye Ortaokulunun temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene, Yalova Valisi Tuğba Yılmaz. Ak Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ali Gemalmaz, İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Demirel, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, CHP İl Başkanı Ertan Şener,  İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ve protokol mensupları hazır bulundu

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun’un söz alarak yapılan çalışma hakkında bilgiler verdi. Tosun konuşmasında, “Eğitim, geleceğe tutulan projektördür. Eğitimin iki işlevi vardır. Birinci işlevi milli kültür ve kadim değerleri nesilden nesile aktararak, milletin sürekliliğini sağlamaktır. İkinci işlevi ise toplumun meydana getiren bireyleri bilgi davranış ve kabiliyetlerini geliştirerek toplumun ilerlemesini  ve çağdaşlaşmasını sağlamaktır. Bu iki işlevden birincisi gerçekleşmezse nesiller arası kopukluk olacağından milletin sürekililiği tehlikeye düşer. İkinci işlev gerçekleşmezse millet geri kalır, sosyal gelişmeye, değişime ve yeniliklere ayak uyduramayacağından varlığı tehlikeye girer. Biz, eğitimciler olarak, Milli Eğitimin temel amaçlarına uygun, gücünü gençliğinden alıp geleceğe emin adımlar ile ilerleyenönce vatan diyen vatanı milleti ve bayrağı için bilim ve teknoloji üretmek isteyen, gerektiğinde hainler karşısında dimdik duracak nesiller yetiştirmeye çalışıyoruz. Bugün temelini attığımız okuldan da, vatan sevdalısı evlatların yetişeceğine inancımız tamdır. Yalova'mızda okul öncesi eğitiminden yüksek öğretime kadar, 198 okulumuzda, 42 bin 314 öğrencimizle eğitim-öğretim faaliyetlerimizi uluslararası standartlarda yürütmekteyiz. Bakanlığımızın 2023 vizyonuna uygun olarak, 2 yıl içerisinde normal eğitime geçiş ve daha kaliteli eğitim için 3 ilkokul 5 ortaokul ve 3 lise olmak üzere 11okul inşaatını tamamlayarak, Yalova'ya 136 derslik kazandırdık. 2017-2018 eğitim- öğretim yılında derslik başına düşen temel eğitimde 18, genel orta öğretimde 22 ve mesleki ve teknik eğitimde 21 öğrencidir. Bu okul, 8 bin 140 metrekare arsa içerisinde 700 metrekare oturum alanına sahip, 3 bin 500 metrekare ise inşaat alanından oluşmaktadır. 16 derslik, konferans salonu, kütüphane, fen laboratuarı, görsel sanatlar, müzik ve yabancı dil derslikleri ve idari odalardan oluşmaktadır. Bu yıl içerisinde 5 okul ve 1 spor salonu yatırımı daha yapmayı planlıyoruz. Toplam maliyeti ise 105 milyon TL” dedi.
“Eğitimli bir toplum amaçlıyoruz”

Yalova Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun’un ardından söz alan AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel ise, “ Bizim amacımız eğitilmiş toplumları oluşturmak. Çünkü ülkelerin kalkınması ancak eğitilmiş toplumlarla mümkündür. Bu eğitimi verirken başta ülkemizin karşı karşıya bulunduğu problemler karşısında vatanını, milletini, bayrağını seven toplumlar oluşturmak suretiyle bekamızı ilelebet sürdürme şansımız vardır. Bütün gayretimiz bunun içindir. Hükümetimiz en büyük payı eğitime ayırmaktadır. Yalova’mız da bundan fazlasıyla payına düşeni almaktadır. Öncelikli hedefimiz ikili eğitimden tekli eğitime dönmek suretiyle sınıflardaki öğrenci sayılarını azaltarak eğitim kalitesini yükseltmektir. İkili öğretimden tekli öğretime geçişte bu işi en iyi başaran illerden bir tanesiyiz. İlköğretim okullarını mahalle içlerine yapma gibi bir stratejimiz var. Öğrencilerimizin en fazla yaya mesafesinde okullarına ulaşabilmesi gayreti içerisindeyiz. Servislerde yaşanan tatsız olayları izliyoruz. Lise ve ortaokul öğrencilerinin mahallelerinin dışındaki okullara gidebilmesi daha kolay.  Bugün temelini atacağımız Çiftlikköy Sultaniye Ortaokulu hemen hemen her öğrencinin yaya mesafesiyle ulaşabileceği bir okul konumunda. Dolayısıyla hükümet olarak, bakanlık olarak tercihimiz bu yöndedir” dedi
Konuşmasında eğitimde teknoloji kullanımının önemine de vurgu yapan Demirel, “Bu şartlar oluşmayan okullarda hükümetimiz olarak toplumun isteklerini de göz önünde bulundurarak çözüm üretme gayreti içerisindeyiz. Amacımız teknolojiyle donatılmış okullarda iyi eğitim vererek kaliteli bireyler yetiştirmektir. Velilerimizin de bu konuda çok büyük gayreti var, bu noktada velilerimizi kutluyorum. Herkes çocuğunun iyi eğitim alması için bir yarış içindedir ki, buda geleceğimizin çok daha iyi olacağının göstergesidir. Bizler küçük bir ilde yaşıyoruz. En iyi şekilde bu işlerin yürütülmesi gayretindeyiz.  Ülke olarak yaşadığımız sıkıntılar ortada. Ülkemizin bekası, sınırlarımızın güvenliğini tesis etmek için mücadele eden güvenlik güçlerimiz Afrin’de mücadelesini sürdürürken bizlerde yurt içinde hiçbir işimizi kesintiye uğratmadan devam ettirmenin gayreti içindeyiz. Bu vesileyle bu toprakların bize vatan olarak bırakılması uğruna şehit olan, günümüzde bu mücadeleyi sürdüren şehitlerimizi rahmetle, şükranla ve minnetle anıyorum. Gazilerimize acil şifalar diliyorum. Bu çalışmalarda emeği geçen herkesi kutluyor, hepinizi saygıyla, sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum” şeklinde konuştu.
“Vatana millete hayırlı nesiller yetiştireceğiz”
Yalova Valisi Tuğba Yılmaz da temel atma öncesinde bir konuşma gerçekleştirdi. Okullarda vatanına milletine hayırlı nesilleri yetiştirmek için olanca güçleri ile çalışacaklarını dile getiren Vali Yılmaz, “Böylesi hayırlı bir hizmetin temel atma töreninde bulunmaktan dolayı son derece mutluyum. Birçok açılışta ve temel atma töreninde bir araya geldik. Temellerini attığımız, kısa sürede tamamladığımız bazı yatırımların açılışını gerçekleştirdik. Şuanda Yalova’mız derslik sayısı bakımından, nitelik ve nicelik açısından, eğitim altyapısı noktasında son derece iyi bir noktaya geldi. Burada öğrenim görecek öğrencilerimizin önemli bir gayesi var. Bizlerin devlet olarak, sizlerin de anne baba olarak en önemli görevi vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı her daim seven; haine karşı her daim dur diyecek, mazlumun yarasını sarabilecek nesiller yetiştirmektir. Biz bu nesillerin en iyi şekilde yetişmesi için gayret gösteriyoruz. Bu nedenle eğitim konusunda yapılan her çalışma çok kıymetli. Bu çalışmalar sonucunda öğrencilerimizden aldığımız geri bildirimler ne kadar önemli bir görev yaptığımızı da açıkça gösteriyor. Minik yüreklerden Afrin’de ki Mehmetçiğimiz için dualar var. Gerek terörle mücadelede gerek 15 Temmuz günü darbe işgal girişimine karşı dik durarak hainlerin silahlarına göğsünü siper eden Aziz Milletimizin içerisinde gerekse şuan Afrin’de Zeytin Dalı Harekatı’nda hayatlarını kaybeden Aziz Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, Kahraman Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Dualarımız her daim onlarla. Bu çalışmalarda emeği geçen herkesi kutluyor, burada öğrenim görecek öğrencilerimizin de aynı bilinçle yetiştirileceğine inanıyor, hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından temel atma törenine geçildi. İl Müftüsü Turgut Açarİ tarafından yapılan duaların ardından temele ilk harcı koyan butona Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel ve protokol mensupları birlikte bastılar. Yalova Valisi Tuğba Yılmaz inşaatı 270 günde tamamlanması gereken okulun, yeni eğitim öğretime yetiştirilmesi için yüklenici firma yetkilisinden 15 Ağustos’ta tamamlanacağının sözünü almayı da ihmal etmedi. 

Editör: TE Bilişim