Yalova Engelsiz Kafe’de gerçekleşen programda Çiftlikköy Belediyesi'nin ödülünü Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar adına Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kaplan teslim aldı. İlk 120 günlük süre içerisinde Ekomat’ı en fazla kullanan ilk 5 kişiye de motivasyon ödülleri takdim edildi. Çiftlikköy’de yaşayan Sibel Bay ve Serdar Özpirinci, Yalova genelinde Ekomat’a en fazla atık atarak geri dönüşüme destek veren ilk 5 kişi arasında yer aldı.

Başkan Silpagar, “Çiftlikköylüler 3 Ayda 71 Bin Kez Kullanmış”

Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Ekomat Projesi’ne pilot ilçe olarak katılmalarının son derece yerinde uygulama olduğunu ifade ederek, “3 aylık süre içinde Çiftlikköylü hemşerilerim Ekomat’ı kullanarak geri dönüşüme verdikleri katkıyla bu konudaki duyarlılıklarını gösterdi. Çiftlikköy’de Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında 32 bin 176’sı cam atık, 35 bin 114’ü plastik atık ve 4150’si metal atık olmak üzere toplam 71 bin 430 kere Ekomat kullanılmış. EKOMAT depozitolu iade makinaları projesini Türkiye’de uygulayan ilk ilçe olarak bundan dolayı son derece mutluyuz” diye konuştu.

Çiftlikköy’de 6 EKOMAT Faaliyette

BİRCAM Vakfı, GCA ile Park Cam tarafından hazırlanan EKOMAT Projesi, Yalova ve Çiftlikköy Belediyelerinin işbirliği ile başlatılmıştı. Proje kapsamında Çiftlikköy’de de 3 noktada 6 EKOMAT makinası yer alıyor. Mobil uygulama ile EKOMAT’lara barkod okutularak makineye atılan cam, plastik ve metal içecek ambalajlarından para değerinde puan kazanılıyor. EKOMAT’a üye olanlar biriktirdikleri puanlarla uygulama üzerinden Migros ve A101 hediye çeki, Razer mobil oyun ve Trendyol internet alışveriş kodları ile alışveriş yapabiliyor.

Editör: TE Bilişim