Aldığı maaşını kaybeden 56 yaşındaki Mualla Baydak’ın parasını bulan duyarlı vatandaş Gülten Aydoğdu, bulduğu parayı Çiftlikköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerine teslim ederek duyarlı bir davranış örneğini gösterdi.
Çiftlikköy’de banka ATM’sinden emekli maaşını çeken Mualla Baydak, su faturasını yatırmak için Çiftlikköy Belediyesi’ne doğru yola çıktığını ve ardından Yalova merkezine gideceğini söyleyerek, “1040 TL olan maaşımdan 10 TL elime aldım gerisini cebime koydum. Fakat sonra cebimdeki maaşımı düşürdüğümü fark ettim. Aynı yoldan 3 kere geçtim fakat paramı bulamadım. Daha sonra polis ve zabıtaya başvurdum. Aradan 2 saat sonra maaşımı bulan duyarlı vatandaşımız Gülten Aydoğdu paramı zabıtaya teslim ettiğini öğrendim ve çok mutlu oldum” ifadelerini kullandı.
Parayı bulur bulmaz teslim etti..
Parayı bulan Gülten Aydoğdu ise sabah erken saatlerinde işe gitmek için Çiftlikköy 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün altından geçtiğini ve o esnada yerde para bulduğunu dile getirdi. Aydoğdu, parayı bulur bulmaz Çiftlikköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nü aradığını dile getirdi.
Duyarlı vatandaşa ve zabıta müdürlüğüne teşekkür..
Çiftlikköy Zabıta Müdürlüğü ekipleri Taşköprü Beldesi’nde çalışan Gülten Aydoğdu’dan parayı teslim aldıktan sonra emekli maaşını kaybeden Mualla Baydak’a teslim ettiler.
Büyük sevinç yaşayan Mualla Baydak eşi Burhan Baydak ile birlikte Zabıta Müdürlüğüne gelerek duyarlı vatandaş Gülten Aydoğdu’yu cep telefonu ile arayıp teşekkür ettiler.
Mualla Baydak, “Öncelikle paramı bana teslim eden hanımefendi Gülten Aydoğdu’ya ve Çiftlikköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerine teşekkür ediyorum. Bende daha önce birçok kes cüzdanlar ve paralar bulup sahiplerine teslim etmiştim. Ama yıllar sonra benimde başıma böyle bir olay geldi. Şimdi bu duyarlı hareketin ne kadar önemli olduğunu daha çok fark ettim” şeklinde konuştu.
Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar ise örnek davranış sergileyen parayı bulup sahibine teslim eden Gülten Aydoğdu’ya ve Çiftlikköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

 

 

Editör: TE Bilişim