Emekli Sen Yalova Şubesi Başkanı Halil Dede, “Ömrünün en güzel yıllarını bu ülkeye vermiş, yaşlı insanların temsilcisi sendika olarak, TBMM’nin açıldığı gün olan 1 Ekim tarihinde barış nöbeti tutmamızın amacı TBMM’yi göreve davet etmektir. Çünkü Türkiye’nin bu kanayan yarasına çözüm üretilmesi gereken tek yer TBMM’dir. Bir amacımızda, süren çatışmaların bir önce durdurulması hususunda, toplumda farkındalık yaratmak, barış taleplerinin daha cesaretle ve yüksek sesle dile getirilmesine katkı sunmaktır” dedi.

Savaşın ölüm, kan ve gözyaşı anlamına geldiğini kaydeden Dede, “Savaş aynı zamanda yoksullaşma, açlık sefalettir. Dünde söyledik 30 yıla yakın bir süredir süren bu savaşta, yoksul Türkiye halkının, kanıyla, canıyla, alın teriyle yarattığı değerler heder oluyor. Türkiye halkının refahı ve mutluluğu için kullanılması gereken milyarlarca lira kaynak inatla sürdürülen bu savaşa harcanıyor. Bugün Türkiye insanının günden güne yoksullaşmasının nedeni çözümsüzlüğe bırakılan bu sorununa harcanan devasa kaynaktır. Bu nedenle insanlarımız çaresiz, insanlarımız işsiz ve yoksul. Heba edilen bu kaynak çoluğumuzun, çocuğumuzun gırtlağından kesilmektedir. Gün yok ki Tükettiğimiz temel tüketim mallarına yapılan zamlarla lokmalarımız gasp edilmesin. Son günlerde yaşadığımız zam yağmuru da bunun göstergesidir” diye konuştu.

Dede, “İktidarıyla, muhalefetiyle, parlamento içi, parlamento dışı tüm siyasi partileri, 30 yıldır Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarına acı veren, savaşı bitirmek ve ülkemizi dışarıda maceraya atacak olan yanlış dış politikadan dönmesi için yapılması gerekenleri yapmaya, demokratik kitle örgütlerini, sendikaları, meslek odaları ile barıştan yana tüm Türkiye halkını ise barış için ellerinden geleni yapmaya yaparak barış için ellerini taşın altına koymaya çağırıyoruz. Biz tuttuğumuz 24 saatlik barış nöbeti ile buna katkı sunmaya çalıştık. Umarız bizden sonra başkaları da seslerini yükseltirler ve artık bu ülkede tek bir insan dahi çatışmada hayatını kaybetmez. Bizde çocuklarımıza torunlarımıza barış içinde beraberce yaşayabilecekleri bir ülke bırakmanın mutluluğunu tadarız. Bunun için bir kez daha haykırıyoruz, İçeride dışarıda Savaşa Hayır, Barış Hemen Şimdi” dedi. 
Editör: TE Bilişim