Projeyi anlatan tanıtım videosunun ardından konuyla ilgili sunum gerçekleştirildi. Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi’nden polis memuru Yılmaz Çetin katılımcılara bilgi verdi. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin, Yalova Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürü Naci Türker Yimsek’de toplantıya katıldı. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen “En İyi Narkotik Polisi Anne” isimli proje, annelere ve STK temsilcilerine tanıtıldı. Yalova İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen programda annelere ve STK temsilcilerine ‘madde kullanımının belirtileri’ ile ilgili bilgiler verildi.

Atçı, ‘Herkese görev düşüyor’

Bu projede herkese görev düştüğünü söyleyen Vali Yardımcısı Bahattin Atçı, “Uyuşturucu ile mücadelede herkese görev düşüyor.  Bu toplantıları bundan sonra daha da kapsamlı yapacağız. Toplumumuzun esenlik içerisinde yaşaması için bu mücadelede hepimiz görev

almalıyız” dedi.

Yimsek, ‘Annelerimizde farkındalık oluşturacağız’

Yalova Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Naci Türker Yimsek ise yaptığı konuşmada, “2017 senesinde Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımız tarafından ‘Narkolog’ projesi başlatıldı. Biz tabi bu bağımlılığı bir hastalık olarak görüyoruz. Bu proje kapsamında çeşitli sorular yöneltiliyor ve veriler merkezde işleniyor. İçişleri Bakanlığımız yaptığı bu çalışma sonucu uyuşturucu ile mücadeleyi projeleştirdiğinde en çok madde kullanımına annelerin şahit olduğunu ve en çok ikametinde yani evinde kullandığını araştırma ortaya koydu. Herkesin bu konuda desteği gerekiyor. Devletin kurumlarının yanında sokakta faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarımızın da destekleriyle verimli çalışmalar ortaya koymuş ve annelerimizde farkındalık oluşturmuş olacağız” ifadelerine yer verdi. Uzman Polis Memuru Yılmaz Çetin tarafından Yalova’da görseller eşliğinde yapılan çalışmalar hakkında da sunum yapıldı. Çetin, Yalova’da yapılan operasyon ve yakalamalar hakkında da bilgi verdi.

Editör: TE Bilişim