160 saatlik eğitimlerini tamamlayan 7 öğrenci sertifikalarını Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özsümer, Yeni Yaşam Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Arslan, Yalova Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cahit Yıldırım ve Bilgisayar Öğretmeni Nihal Keser’in elinden aldı.

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, “Her kurs hayata yeni bir bakış açısıdır. Katılım bu konuda da önemlidir. Engellilerimizin önünü açacak projelerin hayata geçmesini bu konuda önemsiyoruz. Yalova’da engelsiz araçlarımızı hayata geçiriyoruz. Tüm araçlarımızda engelli mekanizması bulunacak. Bunun yanında görme engelliler için araçta ses uyarısı olacak. Hangi durağa geldiğini işitme engelli arkadaşımız bilecek. Engelsiz Yalova için çalışıyoruz” sözlerine yer verdi.

Sertifikalarını alan engellilerin kendi emeği ile bunu başardığının altını çizen Yeni Yaşam Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Arslan, “Bu kurslarımızda bir değişiklik yaptık engelli ailelerine de öncelik verdik. İkinci dönem kursumuzu tamamladık. 7 arkadaşımız sertifika almayı hak kazandı. Başkanımız Yakup Koçal’ın ‘Nefes Projesi’nin bir parçasını hayata geçirdik. İnşallah Nefes Projesi ile engelli ailelerine de ulaşacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim