Başkan Erdoğan, basın mensuplarına Hasanbaba’da  bulunan Ender Et Mangal’da  iftar yemeği düzenledi. Başkan Erdoğan,Çınarcık’da inanılmaz bir yoğunluğun  olduğunu belirterek, “Bu yıl tarihi bir yaz mevsimi yaşıyoruz. İnanılmaz bir yoğunluk var ilçemizde. Tüm her yer dolup taşıyor. Su yetiştirmekte zorlanıyoruz. Acayip bir kalabalık var” şeklinde konuştu.

Çınarcık büyüyor

Son yedil yıl içersinde inşaat sektöründe önemli bir hareketlilik yaşandığını söyleyen  Erdoğan, “7 yılda vermediğim ruhsatın 3 katını bu yıl verdim. Büyük bir talep var. Önümüzdeki günlerde resmi kurumlarla yaklaşık 250 hane ilçemize yerleşecek. Bu da bin kişi demek. Nüfusta da bir artış yaşanacak” dedi.

 Başkan Erdoğan, artışısın sebebini yapılan çalışmalara olduğunu belirterek, “Doğalgaz bu yoğunluğun sebeplerinden sadece birisi. Doğalgaz ile birlikte emlakçıların işleri yüzde 10-15 arttı. Hastane çok iyi bir şekilde çalışıyor. Bu da etkenlerden birisi. İlçemizde deprem öncesinde deniz çok pisti. Şu anda ise durum çok farklı” açıklamasını yaptı.

Erdoğan, yoğun nüfusa hizmet vermelerine rağmen az bir pay ifade etti. Erdoğan “Bu bölgede 10 bin nüfusa göre bütçe alıyoruz. Yazın nüfus 250 bini aşıyor. Bir de buraya gelip giden günü birlik turistler var. Bu yoğunluğa hizmet etmek gerçekten de büyük özveri istiyor. Bizim bütçemizin düşük olması da hizmeti etkiliyor. 5,5 milyon bütçemiz var. Aşağıda bir fırın var. Onun bütçesi bile bizim bütçeden daha iyi” dedi.
Editör: TE Bilişim