“İlahiyat Fakültesi’nin puanları artacak”

Yalova Üniversitesi rektörü Niyazi Eruslu Cumhuriyet Halk Partisine iade-i ziyaret yaptı. Ziyaret sırasında CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel ile sohbet eden Uslu basın mensupları ve CHP’lilerin sorularını yanıtladı. Önümüzdeki aylarda açılacak olan İlahiyat Fakültesi soruları yanıtlayan Uslu Vakıfların İlahiyat Fakültesini tercih edecek öğrencilere burs vereceğini kaydetti. Uslu “İlahiyat Fakültesini tercih edecek öğrencilere vakıflar burs vermeyi taahhüt ediyor dolayısıyla İlahiyat fakültesinin puanları artacak.” Şeklinde konuştu.

Euslu “Kampüs 3 senede biter”

Uzun zamandır yılan hikâyesine dönen üniversitenin kampüs yeri ile ilgili birçok tartışma yaşanmıştı. Kampüs alanıyla ilgili CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel ise Yalova Üniversitesinin kuruluşundan bu yana hala merkezi bir kampüsten yönetilmemesinin büyük bir sorun olduğunu belirtti. Pek çok spekülasyonlara konu olan TİGEM arazisindeki kampüs yeriyle ilgili soruları yanıtlayan Eruslu “Üniversitenin yeri kesinleşti, inşallah seneye inşaata başlayacağız. İnşaat 3 senede biter” diye konuştu.

Yalova üniversitesi Tıp fakültesi için çalışmalara başladı

“Bizim çalışma rejimimiz hangi işi yapıyorsak en iyisini yapmak” diyen Eruslu Tıp Fakültesi ile ilgili şöyle konuştu “Biz Tıp Fakültesi açmak istiyoruz ancak Tıp Fakültesi ile ilgili şöyle bir sorun var Tıp Fakültesinin açılabilmesi için 500 bin nüfus olması gerekiyor. Bizim 200 bin nüfusumuz var ancak gerçek nüfusumuz 19 milyon. İstanbul, Kocaeli, Bursa üçgeninin tam ortasında bulunan Yalova bu şehirlere 45 dakika ile 1 saat arasında değişen bir mesafede. Onun için burada açılacak bir Tıp Fakültesi sadece Yalova’ya değil bu üç şehirden gelecek hastalara da hizmet verecek. İstanbul’da Pendik’ten kalkıp Cerrahpaşa’ya gitmeye kalkan bir vatandaş 2 saatte zor bu hastaneye zor ulaşıyor. Ancak burada Tıp Fakültesi açıldığı zaman 45 dakikada Yalova’ya ulaşabilecek köprü yapıldığında ise bu mesafe daha da kısalacak.” Dedi.

 

Editör: TE Bilişim