Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası ETSO’da düzenlenen ’Çalışma hayatında toplumsal cinsiyet eşitliğinin geliştirilmesi’ konulu konferansta söz alan Çomaklı, “Kadın vali ve kaymakam olmamalı” diye konuşunca salonu dolduran kadın stk önderlerinin tepkisini topladı. Bir kadın stk liderinin görüşü, Yalova’da Türkiye’nin tek kadın valisi Esengül Civelek’i olduğu kadar, Armutlu’nun bayan kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan’ı da ilgilendiriyor.

“Kadın kaymakam ve vali olmamalı”

Çomaklı, “Belli makamlara kadının oturması hatadır. İnisiyatifini kullanamıyor, eksik kalıyor. Beni taşlayıp, yerebilirsiniz ama böyle eksik gördüğüm kadınlar var. Üniversitede profesör olmuş, güzel bir yere gelmiş. Hiçbir işe yaramıyor. Sadece o masanın kadını. Bu tür kadınların da ayıklanması lazım. Böyle dayı-yeğen işi yapılmamalı. Kadın vali olmamalı, kaymakam da olmamalı. Gecenin bir saatinde bir ot yangını olduğu zaman atına binip gidebilmeli. Kadın naziktir, narindir, duygusaldır. Emir verebilmeli.

Yumruğunu vurduğu zaman ses getirmeli. Herkes Zekiye değil. O makamlardaki kişi yumruğunu vuran kadın olmalı. Onun için Milli Eğitim Müdürü, İş-Kur Müdürü kadın olmamalı” diye konuştu. Çomaklı, bu sözleri üzerine kendisine tepki gösteren kadınlara dönerek, "Anam, yakışması önemli değil, becermesi önemli. Bir kadın inşaat işçisi olamaz. Yakışmaz buna. Bazı makamlara kadın olmuyor” diyerek söylediklerini pekiştirdi. 

Editör: TE Bilişim