Nisan ayı içerisinde yapılan genel kurulda yönetimi devralan yeni ekip birlik ve beraberlik mesajları verdiler.

 

Derneğin Kurucularından ve Yalova’nın tanınmış eğitimcilerinden Turgut Köse, oluşan yeni yönetimin başkanı olarak şu açıklamayı yaptı;

 

1989 yılında kurulan derneğimizin amacı aslında yabancı olmadığımız,birlikte yaşamın en güzel öğelerinden olan dayanışma kültürünü ayakta tutabilmek ve hayata geçirebilmektir.

Yalovalı Erzurumlular olarak,ülkesinin her karış toprağını kutsal sayıp tarihin her döneminde bu topraklara bağlılığını ifade ederken,tüm kutsal değerlerini korumak ve yaşatmak görevini tavizsiz olarak yerine getirmenin gururunu taşıyoruz.

 

Türk kültürünün değişmez bir parçası da İmece usülü dayanışmadır.İşte bu geleneği yaşatmak bizden sonraki nesillere aktarmayı görev saydık.Çünkü bu ülkenin mihenk taşı olan dayanışma,birliğimiz ve bütünlüğümüz açısından en önemli unsurdur.

 

Yalova’nın nüfusunu oluşturan değişik tüm kültürlere saygı duyduğumuz gibi kendi kültürümüzü ve folklorik farklılıklarımızı da tanıtmak ve yaşatmak adınadır bu çalışmalar.

 

Yalova’da yaşayan Erzurumlular olarak Yalova’nın sorunlarına,ülkemizin sorunlarına baktığımız gözle bakıyoruz.Biz bir sivil toplum örgütü olarak artık Yalovalıyız.Yalova ve Erzurum kültürünü özümseyerek yaşıyoruz.’

 

Yeni yönetim şu isimlerden oluştu;

Yönetim Kurulu

Turgut Köse,Gülhan Ergüder,Feridun Doğrudil,Ali Demirhan,İsmail Taşdüzer,Müslim Altunlu.

 

Rasim Akçelik,Mahmut Karaca,Haydar Gözüm,Sadık Özgöz,Metin Kızılca,Bayram Günaydın,Abdürrahim Türkeş

 

Denetleme Kurulu:

Mustafa Kılıçtaş,Nuraydın Topçu,Mevlüt Sarı-Burhan Karakelle,Cafer Akkoyunoğlu,İhsan Türkeş

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim