Çiftlikköy Belediye Meclisi eylül ayı birinci oturumunda görüşülen belediye sınırları içerisindeki 3318 No’lu parsel Etibank tesis alanı içerisinde belediye hizmet alanının tahsisinin yapılması konusunda parti grupları farklı öneriler getirdi.

Geçtiğimiz ay Çiftlikköy Belediye Meclis toplantısında da aynı konunun gündeme geldiğini belirten Belediye Başkanı Metin Dağ, “Bakanlığa ait olan kısımda otel yapılacağı ve yakında ihalesinin gerçekleşeceği yönünde bilgiler var. Yıllardır Yalova gündemini meşgul eden, basınımızda sıkça yer bulan bir konu. Bizim de belediye olarak bu konuyu bir an önce çözüme kavuşturmamız gerekiyor” dedi.

“Bizim Etibank’ta   bulunan 3318 no’lu  parselin Çiftlikköy Belediyesi’ne tahsisi başvurusunun yapılması için en kısa sürede karar vermemiz gerekiyor” diyen Başkan Dağ; “Tahsis noktasında bu alana ne yapılacağına bir isim bulmamız gerekiyor. Sonra değişiklik de yapılabilir. Benim önerim buraya belediye hizmet binası yapılması noktasında. Deniz kenarına belediye binası olmaz diye bir şey mi var. Belediye hizmet binası yanında kalan kısmı da sosyal amaçlı kullanıma yönelik olarak değerlendirilebilir. Ancak öncelikli olarak bizim burasını Milli Emlak’tan hak etmemiz gerekiyor. Sonra başka bir kuruma gitmesin. Bu yer sürekli basının dilinde. Çiftlikköy Belediyesi bir karar veremiyor deniliyor. Biz belediye olarak satmaktan değil almaktan yanayız. Bizim orada yapılacak turizm alanına itirazımız yok. Belediye hizmet binası olabilir, belediyeye ait sosyal tesis olabilir.” diye konuştu,

Çiftlikköy Belediye Meclisi eylül ayı meclis toplantısının birinci oturumunda gündeme gelen Etibank’ın tahsisiyle ilgili parti grupları farklı öneriler getirdi. Yapılan görüşmelerin sonucunda meclis, buradaki 10 dönümlük alanın Belediye hizmet binası ve sosyal tesis olarak tahsisine başvuru yapılması için karar verilmesini  oy çokluğuyla kabul etti.
Editör: TE Bilişim