Açılış sonrası “Organik Tarımda Kullanılan Girdiler, Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konulu bir panel düzenleneceğini bildiren Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Yılmaz Boz konu ile ilgili şöyle bilgi verdi.

Enstitümüzde organik tarım faaliyetleri 1998 yılında araştırma başlatılmıştır. Yapılan araştırma çalışmalarının amacı, bu alanda üreticilere bilgi üreterek uygulamada karşılaşılan sorunların çözümüne yönelik olmuştur. Ülkemizde ilk defa 2006 yılında başlatılan faaliyetler ile organik tarım sertifikalı sebze tohum üretim çalışmaları başlatılmıştır. Enstitümüz bu alanda yaptığı çalışmaları üniversite, diğer araştırma kuruluşları, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri ve sivil toplum kuruluşları işbirliğinde gerçekleştirmektedir.

Organik tarımın ülkemizde yaygınlaşmasında en önemli katkıyı 1992 yılında kurulan Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO) yapmıştır. Merkezi İzmir’de olan söz konusu derneğin Ankara, İstanbul, Adana ve Çanakkale’de 4 şubesi bulunmaktadır. 10 Temmuz 2012 tarihinde ETO’nun 5. şubesi Yalova’da açılacaktır. Bölgemizde organik tarım ile ilgilenen tüm doğal yaşam, sürdürülebilir tarım, sağlıklı nesil sevdalılarını bir çatı altında toplamayı hedefleyen dernek yönetimi tüm halkımızı açılışa davet etmektedir. Dernek açılışı sonrası konu ile ilgili “Organik Tarımda Kullanılan Girdiler, Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konulu bir panel düzenlenecektir.  

 

Editör: TE Bilişim