Çiftlikköy Kaymakamlığı tören alanında gerçekleştirilen programda, gaziler adına bir konuşma yapan Gazi Hüseyin Kocadağ, gazilerin ulus bilincini oluşturan değerlerin merkezinde bulunduğunu söyledi. Geçmişle gelecek arasında köprü oluşturan değerlere gereken önemin verilmesi gerektiğine dikkati  çeken Gazi Hüseyin Kocadağ, modern dünyayla entegre olurken bir taraftan da geçmişle olan bağımızı ve tarihimizle olan bağlarımızın zayıflatılmaması gerektiğini kaydetti.

Vefa duygusunun Türk Milleti’nin önde gelen değerlerinden birisi olduğuna vurgu yapan Gazi Kocadağ, “Gazilerle ilgili bugüne kadar birçok proje hayata geçirildi. Bu kutsal topraklarda yaşamamızı aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Bu bilinçle 19 Eylül Gaziler Günü’nde aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anarken, kahraman gazilerimize  ve ailelerine de şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

Çiftlikköy Kaymakamlığı tören alanında gerçekleştirilen 19 Eylül Gaziler Günü programına başta Çiftlikköy Kaymakamı Hasan Öztürk olmak üzere Belediye Başkanı Metin Dağ, Garnizon Komutanı, jlçe emniyet amiri, ilçe jandarma komutanı, gaziler ve aileleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, askerler ve öğrenciler katıldı.

Çelenk sunma töreninin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden program, Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşma, öğrencilerin Gaziler Günü’ne ilişkin şiirlerinin okunmasıyla sona erdi
Editör: TE Bilişim