Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu

Yalova Valisi Esengül Civelek, Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Meftun Dırman, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ile Muharip Gaziler Derneği Başkanı Durmuş Yiğit ve Harp Malulü Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Yalova Şubesi Başkanı Mustafa Ürkmez’in, Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başlayan Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sürdü. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Deniz Binbaşı Cüneyt Ulu ise “Şehitlik ve gazilik sadece manevi olarak değil askerlik açısından da rütbelerin en onurlusudur. Bizler için en şerefli askerlik hatırasıdır” diye konuştu.

“Askerlik açısından rütbelerin en onurlusu”

Dnz. Binbaşı Cüneyt Ulu, “Türk vatanının ve yüce Türk milletinin ebedi varlığını devam ettirmek ve bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek amacıyla ülkemizin her karış toprağını savunarak tarihimize altın sayfalar yazdıran kahraman gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunmak, onların aziz hatıralarını anmak ve yüceltmek amacıyla, 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi, milleti adına vefa duygusunun en güzel örneğini göstererek, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Atatürk’e ‘Gazi’ ünvanını vermiştir. Bu olay, Cumhuriyetimizin ilk yılından günümüze uzanan çizgide, gaziliği en yüksek seviyede temsil ettiğinden, 19 Eylül günü ‘Gaziler Günü’ olarak kutlanmaktadır.

Şanlı ordumuzun, İstiklal savaşında sayısız düşmana karşı arka arkaya kazandığı zaferler neticesinde, vatan topraklarının bütünlüğünü ve yeni Türkiye devletinin istiklalini tüm dünyaya tanıtması, tarihe ‘Türk mucizesi’ olarak geçmiştir. Yüce Türk milletinin şanlı tarihini bizlere gurur veren, her zaman övüneceğimiz eşsiz destanlar ve zaferlerle  doludur. Türk milleti tarih boyunca verdiği adet bir varolma mücadelesinden her zaman başarı ile çıkmıştır. Bugün 2000’li yılların güçlü ve saygın Türkiye’sinin temelinde, işte bu şanlı mücadele ve sonrasındaki mücadeleler vardır. Şehitlik ve gazilik sadece manevi olarak değil askerlik açısından da rütbelerin en onurlusudur. Bizler için en şerefli askerlik hatırasıdır” dedi.

Durmuş Yiğit, “Aziz şehitler ülkeye önemli bir emanet bıraktı”

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Yalova Şubesi Başkanı Durmuş Yiğit ise konuşmasında, vatan sağolsun diyerek canını feda eden aziz şehitlerin ülkeye çok önemli bir emanet teslim ettiğini belirterek, “Vatanın üniter bütünlüğünün devamlılığı için yurt içinde hain emeller güden dış mihraklı şer odakları saldırılara karşı her geçen gün şehitler verilerek emanetimizin değeri daha da artmaktadır. Geçmişimizle bugünümüz arasında bağın kahraman sembolleri gaziler, sizler bizim için çok değerlisiniz. Yaşayan abidelerimizsiniz. Bu cennet vatan için yaptığınız hizmetler tarihlerin altın sayfalarında yazılı olacaktır.

İnanıyoruz ki yüce devletimiz gazilerimizi sahipsiz bırakmayacak ve siz onurlu, gururlu kahraman gazilere sahip çıkacaktır” dedi. Rahmi Üstel İÖO’dan bir öğrencinin gaziler günü dolayısıyla şiir okuması sonrasında protokol mensupları Muharip Gaziler Derneği Yalova Şubesi'ni ziyaret etti. Burada konuşan Yalova Valisi Esengül Civelek, Bingöl'deki hain saldırıyı kınayarak, "Şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum. Yaşayan gazilerimize de saygılar sunuyorum. Ayrıca Bingöl'deki hain saldırıda kaybettiğimiz tüm şehitlerimize rahmet diliyor, gerideki yaralı askerlerimize de şifalar diliyorum" dedi.

Editör: TE Bilişim