Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, tüm öğretmenlerin gününü kutladı. Salman milletimizin öğretmenler sayesinde geleceğe güvenle baktığını söyledi.
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı. Başkan Salman, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Çocuklarımızın, gençlerimizin geleceğe umutla bakmasını sağlayan, onların ülkemize faydalı bireyler olarak yetişmesi için gecesini gündüzüne katarak emek sarf eden tüm öğretmenlerimizin günü bugün.

Atatürk’ün 100. doğum yıldönümü olan 1981’de, ‘başöğretmen’ olduğu günün ülke çapında Öğretmenler Günü olarak kutlanmasına karar verilmiştir. Bu sebeple Türkiye'de 1981’den beri, her yıl 24 Kasım, Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.
Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün, milleti için yaptığı devrimlerde en önem verdiklerinden biri de eğitimdi. Bunu kendisi de her fırsatta dile getirmiş ve sözleriyle öğretmenlerin bir ülke için ne kadar önemli olduğunu tekrar tekrar vurgulamıştır.
Atatürk yaptığı konuşmalarda 'Yeni kuşak, en büyük cumhuriyetçilik dersini bu günkü öğretmenler topluluğundan ve onların yetiştirecekleri öğretmenlerden alacaktır' ve 'Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır' diyerek öğretmenlik mesleğinin önemini dile getirmiştir. Öğretmenlere düşen görevse her daim O'nun izinden yürümektir.Bu duygu ve düşüncelerle, tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, başta Başöğretmenimiz Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, hayatlarını eğitime adayan ve emekli olan tüm öğretmenlerimize de sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

 

 

 

Editör: TE Bilişim