Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Kızılay'ının ortaklaşa yürüttüğü Geleceğin Kan Bağışçıları Projesi Yalova'da da tüm hızıyla devam ediyor. 
Türkiye'de 500 pilot okulla aynı anda Yalova'da da süren projeye Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, GOP Ortaokulu, Yalova Anadolu Lisesi ve Merkez Endüstri Meslek Lisesi'nin ortak olduğu Geleceğin Kan Bağışçıları Projesi hızla devam ediyor. Proje kan bağışına olan ilgiyi arttırmak, gönüllü kan bağışının önemine dikkat çekmek ve öğrencileri kan bağışı hakkında bilinçlendirerek bu konuda bir davranış biçimi geliştirmelerini sağlamak amacıyla sürdürülüyor. Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Selcan Keleş, projenin dünyada örnek bir proje olduğunu ve iki yıl boyunca süreceğini dile getirdi. 
Projenin dünyada örnek bir proje olduğunu ve bir Avrupa Birliği projesi olduğunu söyleyen Kan Bağışçısı Uzmanı Selcan Keleş, “Amacımız öğrencilerin kan bağışı konusunda bilgilendirilmesi, öğrenmelerini sağlamak ve 18 yaşını doldurduktan sonra kan bağışında bulunmalarını sağlamaktır. Önümüzdeki hafta Gaziosmanpaşa Ortaokulu’na gideceğiz. Ocak ayında da Yalova Lisesi ve Mehmet Akif Ersoy Okulu’na gideceğiz. Türkiye’de yaklaşık 500 okul bu projeden yararlanacak. Yalova’da ise 4 okul projeden nasibini alacak” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim