Kazımiye Köyü çiftçileri seralarında ürettikleri ürünün maliyetinin yüksek, pazar fiyatının ise düşük olduğunu ve gelirlerinin giderlerini karşılamadığını söylediler. Yalova İl Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Suat Parıldar’ın köy ziyaretlerinde çiftçileri n sorunlarını dinlemeye devam ediyor.
Yalova İl Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Suat Parıldar , İl Müdür Yardımcısı ve Şube Müdürleriyle birlikte  köy kahvesinde Kazımiyeli çiftçilerle görüşüp sorunlarını dinledi. Kazımiyeli çiftçiler, seralarında ürettikleri ürünün maliyetinin yüksek, pazar fiyatının ise düşük olduğunu ve gelirlerinin giderlerini karşılamadığını, bu nedenle köylerinde sera üretimi yapan üretici ve sera sayısının her geçen gün azaldığını, aldıkları fidelerin hastalıklı çıktığını ve ürettikleri sebzeleri pazarlama konusunda sıkıntı yaşadıklarını söylediler. Yalova İl Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Suat Parıldar , çiftçileri dinledikten sonra yaptığı değerlendirmede; "Bakanlığımız uygun yerde uygun üretim yapan çiftçiyi destekleyerek hem üretimde verimliliği artırmak hem de arz-talep dengesini sağlamak amacıyla Türkiye'de 941 tane havza belirledi. Bizim destekleme kalemlerimiz belli. Sera ve yüksek tünel yapımına yönelik desteklerimiz var” dedi
Parıldar açıklamasında “12. Etap Kırsal Kalkınma Desteklerimiz yakında açıklanacak. Mevcut seralarınızın modernizasyonu için sizlerden gelecek talep doğrultusunda çalışma başlatabiliriz. Sizlerden bu işi ben yapabilirim diyenler seracılık işine soyunsun. Fidelerinde hastalık çıkan üreticilerimiz bize başvursun, analiz yaptıralım. İhtiyaç duyduğunuz her türlü tarımsal konuda istediğiniz gün ve saatte sizlere eğitim vermeye hazırız. Hastalıklı fideleriniz için Araştırma Enstitümüzle ortak çalışma yapalım. Pazar sorununuzla ilgili ise muhtarlar olarak belirleyeceğiniz bir gün Belediye Başkanı ile görüşme yapalım" dedi.
Editör: TE Bilişim