Yalova Üniversitesi Uluslar arası Proje Kulübü, tarafından hazırlanan ‘Sev Besle Yaşat’ projesinin ilk adımı olan Hayvanların Yaşam Hakkı Konferansı HAYKONFED Genel Sekreteri Timur Ugan’ın katılımı ile gerçekleştirildi. Konferansta konuşan Genel Sekreter Ugan, “İnsanoğlunu Sanayi Devrimi’nden bu yana  geçen 300 yılla birlikte çevreyi ve doğayı yaşanmaz hale getirdi. İnsanoğlu doğayı katlettiği gibi hayvanlara da zarar veriyor. Hayvanların yaşam hakkına saygı gösterilmesi ve farkındalık yaratılması konusunda siz gençlere güveniyoruz” dedi.
Yalova Üniversitesi Uluslar arası Proje Kulübü tarafından hayata geçirilen ‘Sev Besle Yaşat’ projesinin ilk adımı olan YÜSEM Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen  konferansta konuşan HAYKONFED Genel Sekreteri Timur Ugan, “İnsanoğlu o kadar zalim ki, doğaya, çevreye zarar veriyor. Hayvanları katlediyor. 300 yıllık dönemde Sanayi Devrimi’nde dünyamız yaşanmaz hale geldi. Sizin gibi gençleri gördükçe gelecek adına ümitleniyoruz. Yalova Üniversitesi Uluslar arası Proje Kulübü’nün böyle başarılı bir projeye imza atmasından gurur duyuyoruz. Hedefimiz tüm üniversitelerde Hayvan Hakları Kulüplerinin kurulması” diye konuştu.
Konferansın başlangıcında katılımcılar, Tekirdağ’da evinde ölü bulunan hayvan sever Melek Şengönül için saygı duruşunda bulundular. Proje ile ilgili bilgi veren Yalova Üniversitesi Uluslar arası Proje Kulübü Başkanı Ayşenur Bağlı, “Projede 50 genç görev alacak. Proje sonunda 50 kişiye hayvan hakları savunucusu ünvanı verilecek. ‘Hayvanları Sev, Empati Kur’ sloganı ile gerçekleştirdiğimiz projede; çeşitli bilgilendirici seminerlerin yanı sıra, barınak ziyaretleri yapılacak ve farkındalık çalışmaları da yürütülecek. Münazara ve şenlik etkinliği ile projemiz sona erecek” dedi.
Editör: TE Bilişim