Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törende, Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Mete tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün yanı sıra Yalova İl Halk Sağlığı Müdürü Dr.İbrahim Dedecan ve Halk Sağlığı  Müdürlüğü çalışanları, Gençlik Merkezine üye gençler, Gençlik Haftası dolayısıyla Yalova’da bulunan 6 konuk ülkenin ekipleri, öğrenciler, spor kuruluşları temsilcileri de hazır bulundu.

“Gençler olarak geleceğe umutla yürüyoruz”

Törende gençler adına bir konuşma yapan Yalova Gençlik Merkezi üyesi Duygu İpek, “Gençler olarak bize ait bir bayramı kutlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bizler bu mutluluğu  Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile onların arkasında mücadele eden fedakar milletimiz sayesinde yaşıyoruz. Gençler olarak geleceğe umut ve heyecanla yürüyoruz. Atatürk’ün biz gençlere hitaben söylediği, ‘Yalnız tek bir şeye çok ihtiyacımız vardır: O da çalışkan olmak’ sözüyle hareket ederek bize sunulan emaneti geleceğe taşımak hedefindeyiz. Gençler olarak görevimizin bilincinde aydınlık yarınlara yürümeliyiz” dedi.

Gençler otuz metrelik dev bayraklarla yürüdü…

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törenle başlayan Gençlik Haftası kutlamaları kapsamında, başta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Mete olmak üzere, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr.İbrahim Dedecan, konuk ekipler, gençler, öğrenciler Gençlik Yürüyüşü gerçekleştirdiler. Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan Gençlik Yürüyüşü’nde üç adet otuz metrelik dev bayrak ve dev Atatürk posteri taşıyan gençler kendilerine bu bayramı hediye eden Atatürk’e ve Cumhuriyet’e bağlılıklarını bir kez daha göstermiş oldular. Gençlik Yürüyüşünü işyerlerinden, caddelerden izleyen Yalovalılar da alkışlarıyla kutlamalara katıldılar.

Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Gençlik Haftası, Yalova il merkezi ve ilçelerde bir hafta boyunca çeşitli sportif, kültürel etkinliklerle yoğun bir programla kutlanacak.

Editör: TE Bilişim