AKP’li İbrahim Akay’ın istifasıyla boşalan katip üyelik için yapılan gizli oylamada ise tek aday Alaattin Altuntaş 13 oy alırken, aday olmayan eski CHP’li yeni AKP’li Mehmet Erdem’e 1 oy çıktı, 1 oy geçersiz sayıldı. Seçimle birlikte mecliste Akay’ın koltuğuna Altuntaş otururken, Altuntaş’ın koltuğuna da Akay yerleşti.

Oylama Başkan Alkış’ı kızdırdı

Yedek katip üye seçiminde ise AKP Grubu’nun adayı Mehmet Gökmenoğlu 9 oy alabilirken, adaylıkta adı geçmeyen Mehmet Erdem’e bu kez tam 5 oy çıktı. İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Osman Tunalı’ya da oy atılması Meclis Başkanı Ali Rıza Alkış’ı çileden çıkardı. Bu oyu geçersiz sayan Başkan Alkış tepkisini, “Bu davranışı kim yaptıysa meclise yakışan bir davranış değil” sözleriyle gösterdi. Aday olmadığı halde iki seçimden toplam 6 oy alan Erdem’e ise muhalefet üyelerinin tepki oyları attığı yorumları yapıldı.

Erdem komisyona seçildi

Gündemin ikinci maddesinde yer alan İl Milli Eğitim Danışma Kurulu üye seçimlerinde ise Mehmet Erdem 13 oyla, Murat Kaya 15 oyla seçilerek, önümüzdeki eğitim yılında kurulda yer almaya hak kazandı.

Kurtköy ile Safran arasındaki su sorunu ise meclis  gündeminin 3.maddesi oldu. Konu hakkında Başkan Ali Rıza Alkış’ın verdiği bilgilerin ardından konunun incelenmek üzere Tarımsal Hizmetler ve İmar Bayındırlık komisyonlarına aktarılmasına oybirliğiyle karar verildi. 

Editör: TE Bilişim