Gürcistan'dan Türkiye'ye gelen ve Yalova, Bursa, Kocaeli ve Balıkesir illerinde onlarca evi soyan Gürcü Hırsızlık Şebekesi'nin yakalanma anı amatör kameralara böyle yansıdı.
  Gürcistan uyruklu S.T (32), Z.N (34) ve S.S (32) adlı 3 kişilik şebeke Marmara bölgesindeki bir çok ilde evlerin kapı kilitlerini Türkiye'de rastlanmayan bir aparatla açarak soydu. Onlarca eve giren şebeke elemanları taktik olarak yükte hafif, pahada ağır şeyleri tercih ettiler. O nedenle evlerden laptop, altın, ziynet eşyaları ve para alarak çıktılar. Şebeke son olarak Yalova'da da 4 evde soygun gerçekleştirdiler. Şahısların eşkalinden yola çıkan Yalova Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, şebeke elemanlarının kimliklerini tespit etti. Yalova'da başlatılan aramalarda şahıslar Gürcistan plakalı bir otomobilde tespit edildiler. Polisin dur ihtarına durmayan hırsızlar kaçmaya başladılar. Kovalamaca Rüstempaşa Mahallesi Şahin Sokak'ta trafiğin tıkanması ile sona erdi. Araçtaki şahısları filmleri aratmayacak bir şekilde gözaltına alan ekiplerin o anı amatör kameralara da yansıdı.
Emniyete götürülerek sorgulana şahıslardan Z.N'nin değişik illerdeki hırsızlık ve uyuşturucu konularıyla ilgili 31 ayrı suçtan, S.T'nin yine aynı suçlardan 6 suç kaydının olduğu tespit edildi. Araçta yapılan aramada ise soydukları evlerden aldıkları 5 adet bilezik, 265 TL para, tablet, ziynet eşyaları ile hırsızlıkta kullandıkları aparatlar ele geçirildi.
  Şahıslar emniyetteki sorgularının ardından çıkartıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine kondular.

Editör: TE Bilişim