AK Parti İl Binasında bir basın toplantısı gerçekleştiren AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak vatandaşların 16 Nisan'da gerçekleşecek olan referandumda ülkenin siyasi istikrarını, huzurunu ve geleceğini oylayacaklarını dile getirdi.
AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, partinin il binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. 12 Mart 2016 Pazar günü Başbakan Binali Yıldırım'ın Yalova'da olacağını hatırlatan Öztabak, "Başbakanımız Binali Yıldırım 12 Mart pazar günü saat 14:30’da 15 Temmuz Demokrasi Ve Cumhuriyet Meydanı’nda halkımıza seslenecek. tüm halkımız bu büyük mitingimize davetlidir.   Ak Parti’nin her mitingi Yalova’da coşku ve heyecan ile geçmiştir. Pazar günü yapacağımız miting de aynı coşku ve heyecan ile geçecektir. Yalova halkı partimize her dönem büyük bir teveccüh göstermiş, gerek seçimlerde gerekse referandumlarda partimize güven duymuş ve bunu sandığa da yansıtmıştır" dedi.

Evet Kampanyalarımız Tüm Hızıyla Sürüyor
Referandum çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini de dile getiren Öztabak, "Ak Parti Yalova İl Başkanlığı olarak ilçelerimizde, mahallelerimizde, köylerimizde yani Yalova’nın dört bir tarafında evet kampanyalarımız tüm hızıyla sürüyor. vatandaşlarımıza teşkilat olarak neden evet denilmesi konusunda bilgilendirmeler yapıp gerekli materyalleri kendilerine ulaştırıyoruz. partimizin ana kademe yöneticileri, gençlik kolları, kadın kolları ve tüm birimleri ile birlikte 16 nisan halk oylaması gününe kadar sahada olacağız" dedi.

"Kalıcı siyasi istikrar"
Anayasa değişikliği ile gelecek yeni sistemin kalıcı siyasi istikrarı da beraberinde getireceğini vurgulayan AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, "Seçimden mutlaka tek başına iktidar çıkacak.  siyasi istikrar kalıcı hale gelecek. iki seçim arasında 5 yıl kesintisiz icraat olacak ve hükümet kurulamama sorunu yaşanmayacak.  Hızlı ve etkili yönetim, ekonomik büyüme, refah ve kalkınmanın garantisi olacaktır. yeni sistemle birlikte hızlı karar alan, hızlı icraat ve reform yapan, etkin bir yönetim modeli oluşacak. vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayan, gelişmelere ayak uyduran, kurumların hızlı çalışmalarını sağlayan bir işleyiş hakim olacak. bürokrasi azalacak, büyüme hızlanacak, 2023 ve ötesine uzanan hedefler ivme kazanacak. Vesayet sistemi tamamen tasfiye edilecek. yasama ve yürütme güçlenecek, devletin gerçek sahibi millet olacak. yönetimde çift başlılık ortadan kalkacak. meclis ve hükümet gerçek anlamda ayrılacak ve her ikisi de millet tarafından seçilip denetlenecek" dedi.

"Güçlü Meclis, Güçlü Temsil"
Yeni sistemle birlikte ülkede daha güçlü bir meclis ve daha güçlü bir temsil oluşacağının da altını çizen Öztabak, "Meclis, asli işlevi olan yasa yapmaya odaklanacak ve hükümeti millet adına denetleyecek. yasa teklifleri sadece milletvekilleri tarafından verilecek. meclis aynı zamanda seçilmiş cumhurbaşkanını ve kabinesini denetleyebilecek, milletvekillerinin, kendi seçmeniyle sürekli temas halinde olması sağlanacak" şeklinde konuştu.
Sivil Toplum Kuruluşlarımıza Teşekkür Etti
Geçtiğimiz gün 63 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek referandumda evet diyeceklerini açıklamalarına da değinen Öztabak, "Yalova’da faaliyet gösteren 63 sivil toplum kuruluşu  bir araya gelerek halk oylamasında evet diyeceklerini ve bu kampanyaya destek vereceklerini açıkladılar. ak parti olarak her zaman STK’larımızın yanında olmaya gayret gösterdik. sivil toplum kuruluşlarımızın bizim için önemi oldukça büyüktür. bundan sonraki süreçte de kendileri ile sürekli istişare içerisinde olacağız. evet kampanyamıza verdikleri destekten dolayı tüm bu sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum" dedi. 

Editör: TE Bilişim