Yalova Devlet Hastanesi'nde 2015 yılının başlarında 60 bin olan poliklinik muayeneleri, 2015 yılının Ekim, Kasım ve Aralık ayları ile 2016 yılının başından itibaren 100 bine çıktı. Yalova Devlet Hastanesi Hastane Yöneticisi Hakan Sezen muayene edilen hasta sayısında %40 bir artış yaşadıklarını dile getirdi. Sezen ilde aylık 75 bin acil vakaya da müdahale ettiklerini aktardı. 
Yalova Devlet Hastanesi Hastane Yöneticisi Hakan Sezen, hastanede birçok yeniliğe imza attıklarını söyledi. Yeniliklerle birlikte hasta sayısında ciddi bir artış olduğunu söyleyen Sezen, hastaların başka illere sevkiyle ilgili de ciddi düşüş yaşandığını sözlerine ekledi.
Gazetecilerin yönelttiği soruları yanıtlayan ve verilerle ilgili bilgilendirmede bulunan Sezen, “2015 yılı başlarında 60 bin hastaya bakıyorduk. Şimdi 2016 yılına geldiğimizde hasta sayısı 100 bine çıktı. Aylık 100 bin hastamız var. Bölgeden ciddi bir talep var. Orhangazi, İznik, Karamürsel’den çok ciddi sayıda hasta alıyoruz” dedi.
Sezen, acil bölümünde de 7 branştan hekimin nöbet tuttuğunu söyledi. Sezen, “Acilde 7 branş nöbeti tutuyoruz. Kardiyoloji, dahiliye, kadın doğum, anestezi gibi birimlerle ilgili hastanemizdeki acil birimde doktor var. 24 saat esasına göre en iyi hizmet veriliyor. Günlük 900 acil vaka alıyoruz. Akşam 16.00’dan 23.00’e kadar 4 hekimimiz 500 hastaya bakıyor. Diğer branş uzmanlarımız da onlara ara ara takviyede bulunuyor. Acilleri düşersek ayda 75 bin poliklinik hizmeti veriyoruz” diye konuştu
2 binada hizmet verdiklerini ve yeni yıl ile birlikte bütçelerini de yenilediklerini söyleyen Sezen, “Hastanelerimize yeni otopark alanları oluşturmak için de planlamalar yapıyoruz. Kısa sürede bunların planlamasını yapıyoruz ancak genişleyebileceğimiz alan da bir yere kadar. Yatak sayılarımızın artmasına bağlı olarak hekim sayılarımızda da artış oldu. Ayrıca kardiyolojide sevk oranımız da 3’te 1’e düştü. Geçmişe göre çok daha az sevk yapıyoruz. 6 tane kardiyoloji hekimimiz var. 24 saat hizmet veriyoruz. Artık anında müdahale yapabiliyoruz. 130’a yakın doktorumuz var. Ciddi bir şekilde Yalova’da bu arkadaşlarımızla hizmet vermeye çalışıyoruz” dedi.
Editör: TE Bilişim