Öğretmenler Günü dolayısıyla oluşturulan Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü Hatıra Ormanı'na ilk fidanı Yalova Valisi Tuğba Yılmaz dikti.
24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü ile Yalova Orman İşletme tarafından ortaklaşa olarak oluşturulan, "Yalova İl Millî Eğitim Müdürlüğü Hatıra Ormanına" düzenlenen törenle fidan dikildi. Törene Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel, Yalova Emniyet Müdürü Hakan Fındık, Jandarma Alay Komutanı, Albay Ali Gemalmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selim Karahan, Yalova Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Suat Parıldar, Orman İşletme Müdürü Murat Bilinmiş, Yalova Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, öğretmen, öğrenci ve davetliler katıldı. Oluşturulan orman hakkında bilgi sunan Yalova Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, "81 İlde 81 Fidan Projesi kapsamında ağaç ve orman sevgisinin yaygınlaştırılması, öğretmenlerimizi hatırlamak ve her bir öğretmenimiz adına ormanlar oluşturulması amacıyla ülke genelinde eş zamanlı olarak bir milyonu aşkın öğretmen adına fidanlar dikildi. Yalova'da da 2 bin 750 öğretmenimiz adına fidan diktik" dedi.
Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü Hatıra Ormanına ilk fidanı ise Yalova Valisi Tuğba Yılmaz dikti. Öğretmenliğin çok kutsal bir meslek olduğuna dikkat çeken Yılmaz, "Öğretmenlerimiz, hepimizin gönlünde müstesna bir yer tutmaktadır. ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.’ ifadesinde tecessüm eden bir geleneğin temsilcileri olarak bizler, öğretmenlerimize olan şükran borcumuzu hiçbir zaman layıkıyla ödeyemeyeceğimizin farkındayız. Yeryüzünde en saf varlıklar olan çocuklarımızın sevgileriyle beslenen öğretmenlerimiz, yine onlara sevgilerinin en saf taraflarını sunarak görevlerini layıkıyla yerine getirmeye çalışmaktadırlar. Güzel yurdumuzun, Anadolu’muzun en ücra köşelerinde okulunu boyayan boyacı, duvarını tamir eden sıva ustası, tülünü perdesini diken terzi, okula su çekmek için planlar çizen mühendis, her birini evladı olarak gördüğü öğrencilerinin ateşini ölçen doktor, küsleri barıştıran arabulucu, vatandaşlarımızın derdini yerinde dinleyen ilk psikolog ve daha nicesi olan öğretmenlerimiz, bir çocuğun öz anne babasına bile ‘Sen öğretmenimden daha mı iyi bileceksin?’ dediği, minik yavrularımızın kayıtsız şartsız inandığı ve güvendiği tek insandır. Ve bu kutsal meslek, çocuklarımızın öğretmenlerine beslediği en saf sevgiden ötürü büyüyünce ne olacaksın sorusuna verilen ilk cevaptır. İcrası bu kadar anlamlı olan mesleğin izlerini ürünlerinde görmemek mümkün mü? Doktor, avukat, mühendis, bürokrat, din adamı, ev hanımı, fabrika işçisi kime sorarsanız sorun herkesin unutamadığı bir öğretmeni yok mudur?  Bu nedenledir ki, yaşanılan toplumsal süreçlerin hepsinin altında geleceğimiz olan minik yavrularımıza yön veren öğretmenlerimizin imzaları vardır" dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim