Çiftlikköy Belediyesi Sokak Hayvanlarını Rehabilite Merkezi’ni işleten Saray Ltd. Şti. adlı firmanın bölge sorumlusu Osman Kopuz, hayvanseverlerle birlikte son günlerde ortaya atılan gerçek dışı iddialara yanıt verdi. Tamamen mesnetsiz, gerçek dışı iddiaların ortaya atıldığını dile getiren Osman Kopuz, kapılarının her zaman hayvanseverlere açık olduğunu, bu tarz iddiaları ortaya atanların merkezin yolunu dahi bilmediğini söyledi.

Kopuz, şöyle konuştu:

“Çiftlikköy’deki hayvanseverler burada. Buradaki kişiler sürekli bizimle irtibat halinde olup yardımcı olan kişiler. Burayı en iyi onlar bilir. Onların burada olması bu iddialara en güzel yanıttır. Hayvanlara işkence yapıldığı söyleniyor. Böyle bir şey olmadı, olamaz da. Çalışanlarımızı özellikle hayvan severlerden seçiyoruz. Küpeli köpeklerin neden merkezimizde olduğunu sormuşlar. Biz bir hayvanı saldıktan sonra yine onun takibini yapıyoruz. Tüm barınaktaki hayvanları fotoğraflayarak kayıt altına alıyoruz. Her sene de kuduz aşılarını yapıyoruz.”

Hayvanları kuru mama ile beslediklerini ifade eden Kopuz, köpeklere kemik verilmesi durumunda doğası gereği hırçınlaştığını kaydetti. Merkezde veterinerin durmadığı iddiaların da gerçek olmadığını kaydeden Kopuz, “Hafta içi her gün 8 ila 5 saatleri arasında yetkililer burada. Bunun dışında ekstra durumlarda hafta sonu da dahil, her saatte çalışıyoruz. 1 veterinerimiz sürekli buradayken hafta da bir gün de başka bir veteriner arkadaşımız merkezimize geliyor” diye konuştu.

Merkez hakkında toplanan dilekçeye de değinen Kopuz, “Topladıkları dilekçede imza atan insanların birçoğu merkezin yerini bile bilmiyor. Bu iddiaları ortaya atan yılda sadece 1 ay burada bulunan bir yazlıkçı. Personelden merkezin anahtarını istemiş. Biz de çok doğal olarak vermedik. Bunun üzerine de bu tarz çirkin iddiaları ortaya attı” dedi.

Merkeze sürekli gelerek hayvanların bakımına yardımcı olan hayvan severlerden Neşe Gürpınar ise “Hiçbir şey dışarıdan göründüğü gibi değil. Burada biz gönüllüler olarak hayvanların bakımına elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu iddiaları duyunca biz de çok şaşırdık” şeklinde konuştu.

Veteriner Bülent Kartarı da tüm hayvan severleri merkezlerine beklediklerini söyledi.

Editör: TE Bilişim