Özel, “Her ne sebeple olursa olsun, TİGEM Kampusu için 4 yılda bir çivi bile çakılmamış olmasını anlayamıyorum” derken, CHP İl Başkanı Özcan Özel ise daha sert konuştu; “Rektörün deniz sevdası mı, Atatürk’ün mirasını ben alayım mantığı mı bilemiyorum ama geç kalınmasının tek sebebi Rektörün kendisidir” dedi. 103 rektör arasından sıyrılarak Yalova Üniversitesi kurucu rektörü sıfatıyla göreve gelen Eruslu’ya yönelen eleştirilerin önümüzdeki ay yapılacak rektörlük seçimleri öncesinde dozunun artması, Rektör Eruslu’nun, “Benim yeniden seçilmemi istemeyenler var” sözlerini akla getirdi.

 

“Kentin imkanlar setini artırmak lazım”

 

YTSO Heyetinin Celal Özel başkanlığında CHP İl Başkanı Özcan Özel’e yaptığı ziyarette kentin sorunları, sorunlara bakış açıları ve Yalova’nın geleceği konuları üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. YTSO’nun Yalova’nın en güçlü sivil toplum örgütü olduğunu söyleyen YTSO Başkanı Celal Özel, kentin değerlerini üst düzeye çıkarmak istediklerini kaydederek, Yalova’nın büyük şehirler arasında yer almasının bir avantaj olduğunu, ancak kentteki negatif bakış açısının değişmesi gerektiğini söyledi. Özel, “Dezavantajları avantaja çevirmek için bizler neler yapıyoruz, bu önemli bir konu. Kentin ortak paydalarının netleşmesi lazım. Kentin ekonomisinin yeterli olmadığını görüyoruz. Burada para kazanmanın yanı sıra sosyal ve kültürel bir doyuma ulaştıracak şartlar arıyor insanlar. Artık insanların talepleri farklı. Bu kentin imkanlar setini arttırmak lazım” diye konuştu.

 

“4 yılda kampus temeli atamamayı bir kenara koyamıyorum”

 

Yalova’da var olan tersanelerle kent arasında sinerjinin oluşturulmasının gerektiğini söyleyen Özel, OSB projelerinin tamamlandığında kentin dokusu ve para döngüsünün çok farklı hale geleceğini, turizm yatırımlarının artacak olmasının olumlu olduğunu, üniversitenin tüm şehirlerde olduğu gibi Yalova’ya da bir dinamizm kazandıracağını kaydederek, “Bunlara hep olumlu bakmak lazım, olumsuz bakış açısının önüne geçmek lazım” diye konuştu. Yalova Üniversitesi’nin kampus sorununun 4 yılda çözümlenmemesinin sıkıntı olduğunu belirten Özel, “4 yılda burada üniversite kampusuyle ilgili temel atamamayı ben bir kenara koyamıyorum. Sorunlar, problemler, ne olursa olsun. 4 yılda kampusle ilgili bir çivi çakılmamış durumda olan bu kentle ilgili ne söylenebilir?” dedi.

 

Özcan Özel, “Kampusu geciktiren rektörün kendisi”

 

CHP İl Başkanı Özcan Özel ise Yalova’nın hep istenmeyen yatırımları almasının bir kadersizlik olduğunu düşündüğünü belirterek, buna karşı yaptıkları uyarılarda da istemezükçü ilan edildiklerini ama yapılması gereken uyarılarda bulunduklarını belirtti. Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Kampusu’nun 25 bin m2’lik arazide kurulu olduğunu söyleyerek Yalova’da ise TİGEM’de üniversiteye merkez kampus için tahsis edilen alanın 940 dönüm olduğuna dikkat çeken Özcan Özel, “Tamamı zaten 3 bin dönüm. Amaç Bursa gibi olmak ise zaten bu alan Yalova Üniversitesi’ne yetmeyecek. Bununla ilgili şanssızlık ise ‘Atatürk’ün mirasını ben alayım’ mantığı mı, rektörün deniz sevdası mı nedir, bilemiyorum ama bunu geciktiren sanayiciler ya da siyasetçiler değil, rektörün kendisidir” diye konuştu.

Yalova halkının meselelere olumlu baktığını söyleyen Özcan Özel, gelen yatırımların Yalova’ya uygun olmamasının bir sorun olduğunu ve arsa rantı paylaşımlarının söz konusu olmasının Yalovalıları rahatsız ettiğini dile getirdi.

 

Editör: TE Bilişim