Yalova Belediyesi tarafından son 3,5 yılda başarıyla uygulanan Mezarlık Hizmetleri, Kurban Bayramında da vatandaşın beğenisini topladı. Her bayram sabahı olduğu gibi bu bayramda da her iki kabristanlığa da ücretsiz servisler bayramın ilk iki günü hizmet verdi.
Mezarlık hizmetlerine büyük önem veren Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, özellikle önemli günlerde vatandaşların kabristan ziyaretlerini rahat gerçekleştirmeleri amacıyla tüm imkanları seferber ettiriyor. Son 3,5 yılda bu konuda önemli çalışmalar yapan Yalova Belediyesi, her bayramda olduğu gibi bu bayramda da vatandaşların rahat bir şekilde yakınlarını ziyaret edebilmesi amacıyla bayram uygulamalarını yerine getirdi.
10 Camiden Servis
Her bayram kabristanlıklara kaldırılan ücretsiz servis uygulamasına ilave olarak son 3 yıldır bayram namazı sonrasında merkezde bulunan 10 camiden kabristanlıklara servisler kaldırılıyor. Kurban Bayramı namazı sonrası ilk olarak vefat eden yakınlarını ziyaret etmek isteyenler Yalova Belediyesi araçlarıyla kabristanlığa götürüldü. Araçlar daha sonra 09:30’dan itibaren her iki mezarlığa da karşılıklı olarak servis yaptılar.
Yaşlı ve Engellilere Ayrıcalıklı Hizmet
Yakınlarını ziyaret etmek isteyen yaşlı ve engelli vatandaşlarımız evlerinden alınarak özel araçlarla kabristanlığa getirildi. Kabristanlık içerisinde yine akülü araçlarla gezdirilen yaşlı ve engelli vatandaşlar daha sonra yeniden evlerine bırakıldı.
Ziyarete Gelenlere Lokum ve Şerbet İkram Edildi
Kabristan ziyareti için mezarlığa gelen vatandaşlara Yalova Belediyesi’nin ikramı olarak lokum ve şerbet ikram edildi. Arife gününden başlayan hizmetlerin bir çoğu bayramın son gününe kadar devam etti. Kabristan ziyaretine gelen vatandaşlar duydukları memnuniyeti dile getirerek emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini belirttiler. 

Editör: TE Bilişim