TEMA Yalova Temsilcisi Faruk Tezcan içme suyu havza koruma planı yönetmeliğinin son toplantısının 10 Kasım 2017 Cuma günü saat 14:30'da Termal Otel'de gerçekleştirileceğini hatırlattı.
Termal’de önemli bir toplantı yapılacak. Yalova Termal İlçesi sınırları içerisinde  kalan ve Yalova'ya içme ve kullanma suyu temin edilen Gökçe Baraj Gölü Havzasının su kalitesi ve miktarının havza bazında korunması ve iyileştirilmesi maksadıyla, havzanın sosyal, ekonomik, fiziki, jeolojik, hidrojeolojik, hidromorfolojik, ekolojik ve kimyasal özellikleri dikkate alınarak, bilimsel verilere dayalı olarak içme suyu havza koruma planı yönetmeliği hazırlandı. Askıya çıkarılan yönetmelik taslağı 16 Kasım 2017 tarihine kadar Valilikte askıda kalacak ve itiraz etmek isteyen itiraz edebilecek.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı bünyesinde bulunan Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından ihale ile bir firmaya hazırlattırılan yönetmelikle ilgili son toplantı 10 Kasım 2017 günü saat 14.30’de Termal Oteli toplantı salonunda gerçekleştirilecek. Toplantıya ilgili kurum ve kuruluşlar davet edildi.
Toplantı hakkında bir açıklama yapan TEMA Vakfı Yalova Temsilcisi Faruk Tezcan “Davetli olduğumuz konu ile ilgili olarak daha önce yazılı görüş vermiştik. Verdiğimiz görüşlerin ışığı altında konunun sürekli takipçisi olacağız. Gökçe Barajı Yalova’nın tek su kaynağıdır. Gözümüz gibi bakıp kollamalıyız” dedi.
 Faruk Tezcan ayrıca, “Hazırlanan 50 binlik planlara göre 2035 yılında Yalova nüfusu 630 bin olarak öngörülmektedir. Mevcut nüfusumuza bile yetmeyen barajımızdan yine planda öngörülen 6 OSB  günlük 20 bin metre küp su talebi bulunmaktadır. Bu miktar suyu bu yıl veriyor olsaydık şu anda Gökçe Barajı’nda suyumuz kalmayacaktı. 2014 yılında yaşadığımız susuzluğu yaşıyor olacaktık. Barajımızda halen su seviyesi yüzde 35 seviyelerine inmiş bulunmaktadır. Barajdan sanayiye istedikleri suyu verdiğimiz taktirde “Yağdır Mevlam Su” diyerek her yıl yağmur duasına çıkabiliriz” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim