Yalova Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, geçtiğimiz gün Bağlarbaşı Mahallesinde meydana gelen yangına ekiplerin 7 dakika içerisinde müdahale ettiklerini, mahalle sakinlerinin iddialarının ise gerçeği yansıtmadığını dile getrdi.
Yalova Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, dün Romanların çoğunlukta yaşadığı ve 2 kişinin yaralandığı yangına geç müdahale edildiği ile ilgili iddiaların asılsız olduğunu, ihbarın ardından 7 dakika içinde olay yerine ulaşılarak, yangına müdahale edildiğini bildirdi.
İtfaiye Müdürlüğü’ne yakına kaynakları,” 14 Temmuz 2017 Cuma günü saat 13:22’de Bağlarbaşı Mahallesinde yangın olduğuna ilişkin itfaiyeye bir yangın ihbarı geldiği ve ihbar çağrısına anında cevap verildi. İhbarın ardından saat 13:26’da olay yerine İtfaiye Grubu'ndan araç ve ekiplerin sevk edildiği ve bu ekiplerin 13:33’de olay yerine vararak, 7 dakika da yangına müdahalede bulunuldu. İtfaiyenin olaya geç müdahale ettiği yönünde ki iddialar gerçeği yansıtmıyor. İhbar ve olaya intikal ediş saatleri dijital olarak tüm kayıtlarımızda mevcuttur.” denildi.

Editör: TE Bilişim