İDO arefe gününden başlamak üzere bayram süresince, tüm dış hat seferlerinde olduğu gibi Yalova’dan gerçekleştirilen dış hat seferlerinden Yenikapı ile Pendik’e ve deniz otobüsü dış hat seferlerinden Kartal’a ek sefer düzenledi.

 İDO’nun bayram süresince gerçekleştireceği tarifeye göre, 18 Ağustos Cumartesi gününden başlayarak bayramın son günü olan 21 Ağustos Salı gününe kadar  hızlı feribot seferlerinde; Yenikapı-Yalova hızlı feribot hattında ek 44, Pendik –Yalova hattında ek 26, sefer  konuldu.

 Yalova’dan gerçekleştirilen deniz otobüsü dış hat seferlerinde ise, Kartal –Yalova hattında ek 16, İstanbul-Çınarcık hattında ek 9 ve Esenköy-İstanbul hattında ise ek olarak 10 sefer bayram süresince hizmete konuldu.

 İDO’dan yapılan açıklamada, yolcuların daha konforlu bir seyahat için alması  gereken önlemler hatırlatılarak, yolcuların biletlerini önceden almaları ve terminal saatinden yarım saat önce hazır bulunmaları tavsiye edildi. Açıklamada, bayram dolayısıyla yaşanacak yoğunluk dolayısıyla yolcuların seyahat dönüşlerini son güne bırakmamaları da öneren İDO, terminal yolcu salonu kapıları kapandıktan sonra sefere kesinlikle yolcu kabul edilmediğini hatırlattı.

 İDO yolcuları biletlerini internetten ve çağrı merkezlerinden kredi kartıyla alabildikleri gibi kredi kartını İDO’matiklerden okutarak ya da PNR numarasını bilet satış görevlisine ileterek terminal gişelerinden basılmasını sağlayabiliyorlar.

İDO’nun bayram tarifesine www.ido.com.tr internet adresinden ya da 444 44 36 no’lu çağrı merkezinden, gişe ve acentelerden ulaşabileceği belirtildi.İDO Ramazan Bayramı süresince tüm hatlarda toplam 164 ek sefer düzenliyor.

Editör: TE Bilişim