Yalova İl Genel Meclisi olağanüstü gündemle toplanacak. Meclis bazı harcama kalemlerinde para kalmaması nedeniyle hesaplar arası münakale ile 5 milyon TL'lik ek gelirin fasıl maddelerine gelir gider kaydedilmesi konularını görüşecek.
Yalova İl Genel Meclisi 28 Aralık 2017 Perşembe günü saat 15:30'da olağanüstü gündemle bir araya gelecek. İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel'in çağrısı ile tek bileşimde görüşme yapacak meclisin gündeminde ise şu maddeler yer alıyor, "İl Özel İdaresinin 2017 yılı bütçe uygulamaları sırasında bazı harcama kalemlerinde ayrılan ödeneğin yıl sonuna kadar yetmeyeceği anlaşıldığından, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunun 10/b maddesi ile Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 36. maddesi gereğince, yazı ekindeki cetvelde belirtilen hizmetlerde kullanılmak üzere ödenek alınması mümkün olan harcama kalemlerinden, ödenek ihtiyacı olan fasıl maddelerine aktarma yapılması teklifi hakkında Plan ve Bütçe Komisyonunca hazırlanan raporun okunması ve müzakere edilmesi,

İl Özel İdaresinin 2017 Mali Yılı Bütçesinin uygulaması sırasında elde edilen ve İl Özel İdaresi emanet hesaplarında tutulan 5.000.000,00 tutarındaki ek gelirin, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunun 10/b maddesi ile Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 37. maddesi uyarınca, 2017 yılı bütçesinin cetvelde belirtilen fasıl maddelerine gelir gider kaydedilmesi konusunun görüşülmesi" 

Editör: TE Bilişim