İl Özel İdaresi 2017 Bütçesi’nin de görüşüleceği ve toplam 20 oturumda tamamlanacak olan İl Genel Meclisi kasım ayı oturumları dün gerçekleştirilen ilk toplantı ile başladı. Meclis kasım ayı oturumlarının ilk gününde İl Özel İdaresi’nin 2017 Yılı Bütçe Tasarısının incelenmesi konusunu görüştü. Konu, rapor hazırlanmak üzere Tüm Komisyonlara havale edildi.
İl Genel Meclisi kasım ayı görüşmelerinin ilk gününde birinci gündem maddesi olarak; 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 48. maddesine dayanılarak çıkarılan Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 24. maddesine göre hazırlanan Yalova İl Özel İdaresinin 2017 Yılı Bütçe Tasarısının incelenerek karara bağlanması konusu meclis gündemine geldi. Yapılan görüşmeler sonucunda rapor hazırlanmak üzere konunun Bütün Komisyonlara havale edilmesine oy birliği ile karar verildi.
İl Genel Meclisi kasım ayı oturumlarının ilk gününde ikinci gündem maddesi olarak İl özel idaresinin görev ve sorumluluk alanında bulunan hizmetlerin yerine getirilmesinde İdarenin mevcut personel sayısı yeterli olmadığından, yazıda belirtilen nitelik ve sayıdaki personelin, 4734 Sayılı Kanun hükümlerine göre 2017 yılında hizmet alımı yöntemiyle çalıştırılması ve bu personellere ödenmek üzere gerekli ödeneğin ayrılması konusunun görüşülmesi konusunu gündeme geldi. İl Özel İdare bünyesinde 2017 yılında çalıştırılmak üzere maden mühendisi, iş makinesi operatörü,temizlik görevlisi, makine teknikeri gibi branşlarda 29 elemanın istihdamı  ile ilgili gündem maddesi bu konuda rapor hazırlanmak üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna oybirliği ile havale edildi.

Editör: TE Bilişim