Yalova’da Ali Polat isimli bir vatandaş  ulusal bir gazeteye, bayramdan sonrada bir yerel gazeteye “Mezar yeri aranıyor. Yalova Şehir Mezarlığı’nda çevrilmiş 2 kişilik sahibinden mezar aranıyor. Ali POLAT” diye ilan verdi.

 O gün bugündür çok sayıda telefon aldığını belirten Polat, “İlk Arife günü Osmaniye’de bir arkadaşım telefon etti. Bana; ‘Ali orada mezar bulamadıysan bizim burada çok var. Gel sana buradan ayarlarız bir tane’ dedi. Tabi ben ne dediğini anlayamadım. Ama gülüp duruyordu. Sonra anlattığında her şey ortaya çıktı. Bayramda mezarlık ziyaretine gittiğimde de eş dost, ‘Ali neresi senin mezar? Hangisini satın aldın? Ali daha yaş kaç ne yapacaksın mezarı? Yoksa hasta mısın? Seni çok merak ettik” diyenlerde oldu. Çok şükür sapasağlamım. Mezar yeri filanda aradığım yok. Ama ilanı veren kişi altına isim yazınca, beni tanıyan herkes ben verdim sanmış” diyerek yaşadıklarına çok şaşırdığını dile getirdi.

“Araştırdım, benden başka Yalova’da üç tane daha Ali Polat var. 18 yaşında olanı da var, daha yaşlısı da. Ama ilanı veren kişiye bir türlü ulaşamadım. İlanda verdiği numarayı arıyorum kimse açmıyor” diyen Polat, “Eşim duyduğunda ‘Sen ne yapacaksın iki kişilik mezarı?’diye sordu. Ona bile zor inandırdım, ben olmadığıma. Bir sürü kişi benle makara yaptı. Kim verdiyse ilanı çıksa da ortaya bende kurtulsam. Ben bana şaka yapıldığını sanmıyorum. Böyle şaka olmaz. Böyle ilanı da gerçekten ihtiyacı olmasa kimse vermez. Demek ki adamın çok ihtiyacı vardı. Aradı ama bulamadı. En sonunda canına tak etti ilanı verdi herhalde. Benim başıma iş açtı ama dilerim bari o aradığı mezar yerini bulmuştur” şeklinde konuştu. 
Editör: TE Bilişim