Karayolları 14.Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Yazıcıoğlu, Yalova-Çınarcık-Armutlu yolu çalışmaları kapsamında Esenköy’de yapılan 6 adet tünelden 3’ünün ilk etapta bitirileceğini söyledi.
Yazıcıoğlu, Yalova-Çınarcık-Armutlu yolundaki çalışmalarda gelinen son nokta hakkında bilgi verdi. Yazıcıoğlu, “Yalova-Çınarcık-Armutlu yolumuz 45 kilometre uzunluğunda. Bunun 34 kilometresini tamamlamıştık. Sadece Esenköy geçişinde mevcut yolun paralelinde gidecektik ancak burası arazi bakamından hafif olduğu için tünel geçiş projesi hazırlanmıştı” dedi.
Burada 6 adet tünelin 5bin 900 metre uzunluğunda olduğunu belirten Yazıcıoğlu, şöyle konuştu:
“Bu tüneller arasında 4 adet 525 metre uzunluğunda bir viyadükümüz var. Bunlardan en uzun olan tünelimiz T1 tüneli dediğimiz 2 bin 65 metre uzunluğundaki tünelimiz. Bunun tamamen kazı, destek çalışmaları bitti. Bu sene T1 tünelimizin çalışmaları bitecek. Bin 565 metre uzunluğundaki T2 tünelinin de kazı destek çalışmaları bitecek. Orada beton kaplamaya gireceğiz. 2 tünel bitiyor. Ardından T3 tünelin kazı destek çalışmalarına gireceğiz. İhale kapsamında ilk etapta T1, T2 ve T3 tüneli bitmiş olacak.”
 
Editör: TE Bilişim