Yalova eski Belediye Başkanı Yakup Koçal CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın seçim döneminde kendisine iftira attığını sözleri üzerine, Muharrem İnce ve Vefa Salman birlikte cevap verdiler. Salman, "Benim üzerimden prim yapmaya çalışan siyasi mevta" derken CHP'li vekil ise, "Sesini kessin beni konuşturmasın" diye konuştu. 
Yalova eski Belediye Başkanı Yakup Koçal'ın düzenlediği basın toplantısı sonrasında CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'a yönelik sözleri yeni bir tartışmanın daha fitilini ateşledi. Birlikte esnaf ziyareti yapan CHP'li vekil Muharrem İnce ve Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman Koçal'ın bu sözlerine de cevap verdiler. Koçal'ı siyasi mevta olarak niteleyen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, "Kendisi benim üzerimden gündemde kalmaya çalışan, prim yapmaya çalışan, siyasi bir mevtadır. Yalova'ya fazlaca zarar vermiş bu arkadaşı muhatap dahi almıyorum. Kendisi muhatabım değil" dedi. 
"Beni konuşturmasın"
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ise Koçal'ı daha sert bir dille eleştirdi. İnce, "Sayın Koçal konuşmasında benim de adımı geçirmiş. Ben Yakup Koçal çoluk çocuğuna haram lokma yedirdi demedim. Yedirmeyeceğini de bilirim ve eminim. Bir kuşkum yok. Ama kamunun malını, belediyenin malını çok kötü kullandı. 4 yoldaki araziyi sattı. Arboretumu sattı. Karizmayı sattı. Sadece sattığı bu 3 yer bile Yalova Belediyesi'nin hiç bir geliri olmasaydı. 5 yıl Yalova Belediyesini bakacak kadar bir para kazanılmış olurdu. Bu satılan yerler milyar TL değerindedir. Yalova'da bu konuda en son konuşacak kişi Yakup Koçal'dır. Ben yerel tartışmalara pek girmem ama çok sıkışırsam da konuşurum. Beni konuşturmasın. Sussun, sesini kessin, kenarda beklesin. 5 yıllığına seçilmiş bir belediye başkanı var. Bu arkadaşımız görevini yapsın. Karizmayı sattın. Orasının sağında solunda rahmetli babandan kalma yerler var. Onları sattın mı. Onları satmadı. Ben fakirleştim edebiyatına girmeye gerek yok" diye konuştu. 
Editör: TE Bilişim