Uzun zamandan beri yapımı devam eden İDO Kartal iskelesi yenileme çalışmalarında sona gelindi. Geçtiğimiz aylarda yıkılarak yenisi inşa edilmek üzere kapatılan İDO Kartal iskelesinde yürütülen hummalı çalışmalar tamamlanmak üzere. Kartal iskelesinin bakıma alındığı günden bu yana Yenikapı iskelesinden yürütülen Yalova – Kartal seferleri, çalışmalar tamamlandıktan sonra eski yerinden yapılacak.

İskele yenileme projesi kapsamında Baştan aşağı yenilenen Kartal iskelesinin çürüyen ve aşınan yüzeyine de hasır betonla kaplanarak düzleştirildi. Eski prefabrik yapının yıkılarak baştan yapıldı Kartal iskelesinde yeni iskele binası yapılmadan önce kalın bir temel atılarak yapı daha sağlam bir zemine inşa edildi. Eskisine göre daha modern ve güzel görünen yeni Kartal iskelesi binası, büyük oranda tamamlandı. Son şekline büyük oranda kavuşan Kartal iskelesinde yürütülen çalışmalar neredeyse tamamlanmak üzere.

Uzun zamandan beri kötü görüntülere sebep olan Kartal iskelesinin çevresindeki çitlerin kaldırılmasıyla, iskele daha güzel görünüyor. Yapı tamamlandıktan sonra çevre düzenlemesinin de yapılacağı Kartal İskelesinde son rötuşlar yapılıyor. Vatandaşlar iskelenin bir an önce tamamlanarak hizmete açılmasını istiyor.

Editör: TE Bilişim