Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Yılmaz, “İstiklal Marşı, Milli Mücadele’nin zorlu günlerinde milletimizin hürriyet ve istiklaline olan bağlılığının, vatan ve bayrak sevdasının en güzel ifadesidir” dedi.
İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Yalova Valisi Tuğba Yılmaz mesajında şu sözlere yer verdi, “İstiklal ve İstikbal mücadelemizin en çetin geçtiği dönemlerde yüreği vatan-millet sevgisiyle ve bağımsızlık aşkıyla yanan Merhum Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı İstiklal Marşı, Milli Mücadele’nin zorlu günlerinde milletimizin hürriyet ve istiklaline olan bağlılığının, vatan ve bayrak sevdasının en güzel ifadesidir. Türk Milletinin istiklal tutkusunu, kahramanlığını, vatan sevgisini ve tarihi yürüyüşünü destansı bir üslupla anlatan İstiklal Marşı’mız, Milli Mücadele ruhunu daima korumamızı sağlayacak eşsiz bir teminattır. 
Milli mücadelemizin en çetin dönemlerinde milletimize büyük cesaret ve moral aşılayan, her mısrasın da büyük anlamlar yüklü olan İstiklal Marşı’mız, ‘Hangi çılgın bana zincir vuracakmış, şaşarım’ diyen Aziz Milletimizin; vatanına, bayrağına, bağımsızlığına ve özgürlüğüne olan tutkusunu en veciz şekilde ifade etmiştir. Cephelerde, kahraman ordumuzun içinde, Anadolu’nun her karış toprağında şekillenen, İstiklal ruhuyla kaleme alınan İstiklal Marşı’mızda medeniyetimizin en mümtaz değerleri bulunur. Aziz milletimizin vatanını koruma ve savunma azmini, kararlılığını, kahramanlığını anlamak için başka hiçbir metin, hiçbir kitap yazılmasa bile İstiklal Marşı tek başına yeterlidir. Milletimiz; türlü imkânsızlıklar ve yoksunluklar içerisinde olduğu bir dönemde dahi istiklaline, istikbaline, vatanına ve mukaddesatına yönelen saldırılara canı pahasına karşı koyarak bir varoluş mücadelesi vermiş ve Kurtuluş Savaşı’nı kazanarak tarihte eşi görülmemiş büyük bir zafer elde etmiştir. Milli birlik ve beraberliğimizi, milletimizin bağımsızlığa olan tutkusunu en veciz biçimde ortaya koyan İstiklal Marşı, dün olduğu gibi bugün de ellerinde bayrak, dillerinde tekbirle vatanını savunan insanımızın üzerinde ittifak ettiği mümtaz bir metindir. Vefatının 82. yıl dönümünde rahmetle ve şükranla andığımız, bu edebi şaheseri büyük bir aşk ve vecd içerisinde kaleme alan Milli Şairimiz Merhum Mehmet Akif Ersoy, ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ derken de, İstiklal Mücadelesinde ödenen bedellerin büyüklüğünü dile getirmiş, milletimizin o zor şartlar altında gösterdiği kahramanlığı tarihe altın harflerle kazımıştır. Bu vesileyle, milletimizin onurlu mücadelesinin ete kemiğe bürünüp kelimeye, dizeye dönüştüğü ve bu milletin güçlü ruh karakterini ifade eden İstiklal Marşı’mızın kabulünün 97. yıl dönümünde Marşımızın güfte sahibi Merhum Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere Marşımızın ilham kaynağı Aziz Şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum”

Editör: TE Bilişim