Türkiye’nin yerli yem üretiminin doğru destekleme yapıldığı takdirde üreticinin  ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede olduğuna vurgu yapan Birlik Başkanı Erdem; “Biz tarım ülkesiyiz. Üreticiye yapılan desteklemeler gerçek adresini bulur ve dengeli bir destekleme yapılırsa, yerli üretim bizim ihtiyacımızı karşılar. Yurtdışından gelen yemlerde hem hastalık bulaşma riski hem de GDO’lu ürünlerin gelme riski var. Ucuz ithal edilen yemler ne kadar güvenli ? “ diyerek birlik olarak yem ithalatının karşısında olduklarını kaydetti.

Yalova Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği üyesi üreticilerden birisi olan Laledere Köyü’nden tescilli kıvırcık koyunu sürü sahibi Engin Türker de birlik başkanı Şendoğan Erdem’e katılıyor. Laledere Köyü’nde orijinal kıvırcık koyunundan oluşan 250 adetlik elit sürü denilen sürü sahibi üretici Türker, ithal hayvanın yerli üretimi düşüreceğinden kaygı duyuyor.

Üretici Engin Türker, “Üretici olarak ithal hayvana da yeme de karşıyız .İthal hayvan ancak et sıkıntısı olduğunda o da sınırlama getirilerek ithal edilsin. Yoksa kurbanlık yada damızlık olarak getirilmesine karşıyız. İthal hayvan getirildiğinde yerli hayvan üretimi otomatik olarak düşme eğiliminde oluyor. Çünkü ben bir üretici olarak ithal hayvan yurtiçine geldiğinde fiyatlar düşeceği için sürüdeki hayvan sayısını arttırmayı düşünmem. Bu üretici için bir risk. Fiyatlar düşünce ben zarar edeceğim. Şu anda kurbanlıkların piyasasının ne olacağı belirsiz. Oysa biz bütün borçlarımızı ve planımızı kurban bayramına göre ayarladık. Kurbanlık hayvan ithal edilmesine kesinlikle karşıyız. “ diyerek ithal hayvanın yerli üretimi sekteye uğratacağından kaygı duyduğunu söyledi.

Editör: TE Bilişim