TEMA Yalova Temsilcisi Faruk Tezcan geçen kış Armutlu ilçesinde yağan yoğun kar nedeniyle 40 bin çam ağacının yıkıldığını üzülerek öğrendiklerini dile getirdi.
TEMA Yalova İl Temsilcisi Faruk Tezcan yaptığı yazılı açıklamada Armutlu'da geçtiğimiz kış yaşanan olayla ilgili şu bilgileri paylaştı, "Yalova bazı bölgelerde sel felaketinin tahribatı gidermeye çalışırken  gözlerden uzak kalan yeni bir felaketi daha öğrendi.  Geçtiğimiz kış şiddetli yağan kar Armutlu bölgesindeki ormanlarda yaklaşık 40 bin  çamın yıkılmasına sebep oldu. Orman idaresi şimdi kırılan bu ağaçları temizlemeye uğraşıyor. Yıkılan ağaçların bir bölümü kerestelik, bir bölümü yakacak odun amacıyla değerlendiriliyor. Bazı bölgelerde ormanların büyük ölçüde seyrekleştiği önümüzdeki kış yine aynı tehlikeye daha açık hale geldiği görülüyor" dedi.

Tema Vakfı Yalova Temsilci Yardımcısı,  Orman Mühendisi Avukat Hakim Bozkulak ise, “Armutlu’da görev yaptığım yıllardan dolayı bölgeyi çok iyi biliyorum. Kardan çok etkilenen ve sahil çamı olarak bilinen yabancı orijinli bu çamlar bölgeye uygun değildir. Buraya yaprağını döken ağaçlar yani meşe, kayın gibi ağaçlar dikilmesi daha uygun olacağı ortaya çıkmıştır. Bu bölgenin kendine özgü fıstık çamı çeşidi vardır” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim