“Üst mahkemenin bozacağını düşünüyorum”

Atalaylar Turizm firması, İnkılap için çıkılan ihaleyi kazanmış, ardından ihale sözleşmesine aykırı olarak kaçak kat çıkıldığı gerekçesiyle Yalova Belediyesi sözleşmeyi tek taraflı feshetmişti. Taraflar mahkemelik olmuş, yerel mahkeme ise firmayı haklı bulmuştu.  Koçal, kararın kendi değerlendirmesine göre yanlış olduğunu söyleyerek, “Bana göre yanlış bir karar. Hakim değişmiş, yeni hakim firmayı kiracı gibi görmüş. Oysa kiracı değiller, ihalenin iptali söz konusu. Üst mahkemenin bu kararı bozacağını tahmin ediyorum” diye konuştu.

“Mahkeme onarsa firmaya gel projeye uygun yap deriz”

Başkan Koçal, dava kararının üst mahkemece bozulmaması halinde ise firmaya vapuru teslim edeceklerini belirtti. Koçal, “Diyelim üst mahkeme kararı bozmadı. O zaman deriz ki firmaya: projesine uygun olarak gel yap. Ama tamamen işi hukuk karmaşasına gitti. Daha öncede demiştim. Bir deli kuyuya taş atmış 40 akıllı çıkaramamış. Aynen bu olay devam ediyor” dedi.

İnkılap’ın başına gelenler…

2009’da dönemin Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu’nun girişimleriyle hurda fiyatına satın alınarak Yalova’ya römorkörle getirilen İnkılap Vapuru, 1961’da İskoçya’nın Glaskow tersanelerinde Türkiye için inşa edilen bir dizi gemi arasında yer alıyordu. Dünyanın son 4 buharlı gemisinden biri olan İnkılap’ın Yalova sahillerinde müze ve düğün salonu olarak hizmet vermesi için yenilenmesi planlanmıştı. Ancak önce birtakım değişiklikler yapılan gemiyi sonuçsuz kalan ihaleler sonrasında alan firmanın fazladan bir kat çıkması üzerine olay hukuka intikal etti. Yargı sürecinin sonrasında yapının nihai durumu belli olacak.

 

Editör: TE Bilişim