Hemen akabinde olay yerine gelen polis ekiplerine, “Maymunumu çalan bu adam, şikayetçiyim” diyen korsan ve Tayfun Çetin, polis ekipleri tarafından ifade vermek üzere karakola götürüldü. Çevredeki Yalovalıların şaşkın bakışlarıyla izlediği olayın aslı ise sonradan anlaşıldı.

Animatör eğitimli maymununu geri almak için neler yaptı?

İstanbul’da animatör olarak çalışan 29 yaşındaki Hüseyin Fevzi Marangoz, eğitimli maymununu alan arkadaşı Tayfun Çetin’in peşinden maymununu geri almak için Yalova’ya gelmişti. Karayip Korsanı filmindeki Johnny Deep’i anımsatan kostümü ile sokak aralarında Çetin’i takip eden ve bu sırada Polis İmdat’ı arayarak ihbarda bulunan Marangoz, polislerin suçüstü yapmasını sağlamak için telefonuyla sürekli yerini belirtiyordu.

Tayfun Çetin’i Huzur Sokak’ta sırtındaki maymunla kesen ve bağırarak maymununu isteyen Marangoz, şaşkın durumdaki Tayfun Çetin’in olay yerinden ayrılmasına da kılıcını çekip hamle yaparak izin vermedi. Saniyeler sonrasında olay yerinde biten polis ekipleri de iki kişiyi ve maymunu da alarak olay yerinden ayrıldı. Maymununu geri alan Marangoz’un, davacı olmadığını söylediği, bunun üzerine tüm şahısların bırakıldığı belirtiliyor. 

Editör: TE Bilişim