Yazıcıoğlu, “Şenköy-Kocadere yolu alt temel çekimi başladı. Burada bir kamulaştırma sorunu yaşanıyor. Kısa zamanda temel atıp ardından astar atma çalışmalarına başlayacağız. Kamulaştırma sorunu hallolduğunda aşağıdaki bölümleri de süratle yapacağız” diye bilgi verdi.

Armutlu Çevre Yolu’nda ise 7,7 km’lik bir uzunluğun söz konusu olduğunu kaydeden Yazıcıoğlu, burasının tek yol olarak açılacağını, hedeflerinin ise sıcak asfaltı bu sene içerisinde atmak olduğunu söyledi.

Bir diğer proje olan Esenköy geçişinde ise ihalenin yapıldığını belirten Yazıcıoğlu, “Malzeme ihalesi yapıldı. Makinalar bu geçiş için çalışmaya başladı” diye konuştu.

Güneyköy güzergahından geçecek olan Yalova Çevre Yolu için proje çalışmalarının tamamlandığını kaydeden Yazıcıoğlu, birkaç tadilattan sonra Genel Müdürlüğe sunularak onay isteneceğini belirtti.

Yazıcıoğlu, Gemlik-Armutlu arasındaki yol hattıyla ilgili olarak ise, bu kesimin 2013 yatırım programına alınması için teklifte bulunduklarını ve yanıt beklediklerini ifade etti. 
Editör: TE Bilişim