Türkiye’nin en önemli trafik güzergahlarından biri olan ve her gün binlerce aracın geçtiği Yalova- İzmit karayolunda geçtiğimiz yıllarda pek çok trafik kazası yaşanmıştı. Şehirlerarası yolda meydana gelen kazalar nedeniyle bir çok kişi hayatını yitirirken belirli bölgelere üst geçitlerin yapılması da bunları önleyememişti. Bazı vatandaşların üst geçitleri kullanmaması üzücü kazaların devam etmesine yol açmıştı.

Karayolları Bölge Müdürlüğü kontrolündeki karayolu için Çiftlikköy Belediyesi ile müdürlük arasında protokol imzalandı. İmzalanan protokol sonrasında Çiftlikköy Belediyesi, hastane kavşağından Yasama Sitesi’ne kadar olan bölümde geçişleri engelleyecek tel örgü çalışması yaptı. Bayram öncesinde başlanan çalışmalar kısa sürede tamamlanırken böylece karayolunda üst geçitler ve sinyalizasyon lambaları dışında karşıdan karşıya geçme imkanı kalmadı.

Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, yaptığı açıklamada, “Ne yazık ki tehlikeli ve yasak olmasına rağmen bazı vatandaşlarımız üst geçitleri kullanmıyordu. Karayolları ile ilgili defalarca başvuru yapmamıza rağmen bir sonuç alamadık. Ancak yaptığımız protokol sonrasında ihaleye çıkarak tel örgü yaptık. Biz isterdik ki bu tarz önlemlere gerek kalmadan trafik güvenliği sağlansın. Ancak vatandaşımızın talepleri neticesinde tel örgü yapmak artık mecburiyet haline geldi. Bu nedenle çalışmayı kısa sürede tamamladık. Ümit ediyorum bundan böyle üzücü haberlerle karşı karşıya kalmayız” dedi.

Editör: TE Bilişim