Yalova Belediyesi tarafından, kentimizin kardeş şehir ilişkilerine verdiği önemi vurgulamak amacıyla Bağlarbaşı Mahallesi’nde ‘Kardeş Şehirler Parkı’nın inşasına başlandı.
Konu ile ilgili açıklama yapan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, “Yalova Belediyesi olarak “Kardeş Şehirler Parkı”nın inşasına başladık. Kardeş Şehirler Parkı ile halklarımızı birbirine yakınlaştıran özellikle aramızdaki tarihi bağları dikkate alarak; her türlü kültürel, sosyal, beşeri kardeşliğin ve işbirliğinin geliştirilmesini amaçlıyoruz. Bu nedenle Kardeş Şehir Parkımızın merkezine de, kardeş şehirlerimizden getirilecek topraklarla, barışın ve uzun yaşamın simgesi olan zeytin ağacı dikerek ilişkilerimizin uzun ömürlü olması isteğimizi vurgulayacağız” dedi. 
Yalova’nın; Bad Godesberg (Almanya), Tonami (Japonya), Mahaçkale (Dağıstan), Panjin (Çin), Geçitkale (K.K.T.C), Suwon (Güney Kore), Mecidiye (Romanya), Komotini (Yunanistan), Belogorsk (Ukrayna), Smolyan (Bulgaristan), Ohrid (Makedonya), Peja (Kosova), Novi Pazar (Sırbistan), Travnik (Bosna Hersek), Trogir (Hırvatistan), Batum (Gürcistan), Budva (Karadağ), Hasavyurt (Dağıstan) ve Rottenburg am Neckar (Almanya) olmak üzere toplam 19 tane kardeş şehri bulunuyor.
Editör: TE Bilişim