Yalova İl Özel İdaresi ilin en önemli 2 doğal güzelliğini birbirine bağlamak için düğmeye bastı. Esenköy beldesindeki Karlık Yaylası ile Teşvikiye beldesindeki Delmece Yaylası yapılan yeni yolla birbirine bağlanıyor.
İl Özel İdaresi sadece ilçe, belde ve köylere değil ilin önemli noktalarına da ulaşımın en kolay ve modern şekilde sağlanması amacıyla çalışmalar sürdürüyor. Bu kapsamda Yalova'nın 2 önemli doğal zenginliği de yollarla birbirine bağlanacak. Esenköy Beldesinde yer alan Karlık Yaylasına ulaşımın sağlanması amacıyla 15 kilometrelik yolun yapım çalışmasının startı verildi. Bu yolun tamamlanmasının ardından Karlık Yaylasından başlayarak Teşvikiye Beldesinde bulunan Delmece Yaylasına kadar uzanan 2 kilometrelik bir yol daha yapılacak. Bu sayede Karlık ve Delmece Yaylaları birleştirilmiş olacak. Yolların sathi kaplama işleri ise Haziran ayında yapılacak. Yalova'nın turizm potansiyeli açısından büyük önem taşıyan 2 yaylanın ulaşımın önemsediklerini belirten İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel, "Delmece Yayla yolu zaten son derece iyi durumda. Esenköy beldemizdeki Karlık Yaylasının yolu kötüydü. Onunda yapımına başladık. Salı günü startını verdiğimiz yol çalışmasını kısa sürede bitirecek ve Yaylaya geniş ve modern bir yol kazandıracağız. İşin en önemli etabı ise 2 yaylanın birleştirilmesi olacak. Karlıkla, Delmece arasında ulaşımı sağlayan patika bir yol var. Ancak araçla ulaşım sağlanamıyor. Biz bunu sağlamak adına iki yayla arasında 2 kilometrelik bir yolun daha yapımına başladık. Böylece Esenköy'den Karlık Yaylasına çıkan vatandaşlar buradan Delmece Yaylasına da rahat bir şekilde geçebilecek. Bu ulaşım her iki yaylanın daha fazla ziyaretçi çekmesini sağlayacak. Dolayısıyla ilin turizm potansiyeline katkısı büyük olacak. Yolların sathi kaplamalarını ise Haziran ayında yapacağız" dedi.
Çalışmaları yerinde inceleyerek ekiplerden bilgi alan İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel ardından Esenköy Belediye Başkanı Özer Kaptan'ı da makamında ziyaret etti. Demirel'in ziyaretinden mutluluk duyduğunu vurgulayan Esenköy Belediye Başkanı Özer Kaptan ise, "Karlık Yaylası ilde bilinen ancak il dışından gelenler tarafından çokça bilinmeyen bir yer. Doğal güzellikleri anlamında muhteşem bir potansiyeli var. Yapılan bu yol sayesinde ulaşım artık çok daha kolay olacak. Daha da önemlisi Delmece Yaylası ile bağlanacak olması. Bu sayede Yayla çok fazla ziyaretçi alacak ve kısa sürede tanınacak. Başta Yalova Valisi Tuğba Yılmaz ve İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel olmak üzere İl Genel Meclisi üyelerine ve İl Özel İdaresine teşekkür ediyorum" dedi. 

Editör: TE Bilişim